Ruski ambasador preneo izraze zahvalnosti predsednika Ruske Federacije Vojislavu Šešelju

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ са сарадницима примио је у седишту Странке амбасадора Руске Федерације, његову екселенцију Александра Боцан Харченка и министра саветника Андреја Темјашова.

Господин Боцан Харченко пренео је др Војиславу Шешељу поруку председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина који се захвалио на подршци коју су Српска радикална странка и он лично указали специјалној војној операцији коју Русија спроводи у Украјини.

У изузетно срдачном и пријатељском разговору, његова екселенција Боцан Харченко и проф. др Шешељ су разменили мишљења о актуелној политичкој ситуацији у Србији и у свету.

Председник Српске радикалне странке истакао је да српски радикали, као изразити русофили, подржавају Руску Федерацију у специјалној операцији у Украјини и сигурни су да ће храбра руска војска донети слободу руском народу коју су украјински нацисти годинама угрожавали. Нагласио је да Србија, без обзира на притиске, не сме увести санкције Русији.

Шешељ је подсетио да се Српска радикална странка раније изјаснила о Криму као саставном делу Русије, да је признала повратак Доњецке и Луганске Народне Републике као и Запорошке и Херсонске области матици Русији.

Др Шешељ се у име српских радикала и народа Србије захвалио Руској Федерацији на доследној заштити територијалног интегритета и суверенитета наше државе и очувању Косова и Метохије у саставу Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo