,

Hil: Srbija počela da plaća previsoku cenu za uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji

Sjedinjene Američke Države shvataju da Srbija ima istorijsko iskustvo sa sankcijama, ali da je počela da plaća previsoku cenu za uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji, ocenjuje ambasador Kristofer Hil.

Američki ambasador Kristofer Hil kaže i da nije u poziciji da komentariše eventualne sakcije Brisela ukoliko Srbija ne prihvati evropski predlog za rešenje kosovskog pitanja.

Izjava Kristofera Hila

„Što se tiče EU i SAD, to je pravi put kojim se treba kretati ka rešenju problema koji nas ovde opterećuje preko 20 godina, zato treba veoma ozbiljno razmotiriti ovaj predlog i razmisliti o načinima da se usvoji. Svi se trude da nađu rešenje kako bismo u regionu uspostavili mirnu situaciju. To je ono što Evropska unija pokušava da uradi, a ja bih rekao da SAD stoprocentno podržavaju predlog Unije. Naravno, u pitanju je proces i ništa nije gotovo, dok nije gotovo, to će svakako trajati“, rekao je Hil novinarima.

Jedan odgovor

  1. Naš problem, a ujedno i celog Balkana, će se rešiti kad većina naroda shvati ili mu neko upućen u svetska zbivanja argumentovano i pošteno objasni šta dobijamo ako ovako nastavimo ili da političari promene priču a mi da pokušamo da napravimo racionalan zaokret ka izboru manjeg zla.
    Vidimo pominje se referendum. Na referendim se može izaći samo ako se svi problemi javno prezentuju a o njima narod donese referendumski koncenzus. Jer na kraju krajeva narod uvek plaća seh. Pošteno bi bilo da taj ceh platimo najmanjom štetom !?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo