,

Gimnazija Ivanjica briljira na domaćem i evropskom takmičenju S.A.V.E. Ambasadori(VIDEO)

Učenici Gimnazije Ivanjica ponosno su se istakli drugu godinu za redom u programu S.A.V.E. Ambasadori, potvrđujući svoju posvećenost inovacijama i rešavanju lokalnih izazova. Ovaj program, koji se realizuje tokom novembra i decembra, okuplja talentovane srednjoškolce širom zemlje kako bi radili na mapiranju i rešavanju problema u svojim zajednicama.

Nacionalno onlajn takmičenje privuklo je izuzetan broj učesnika, ali je tim „EKO reciklaža“ iz Gimnazije Ivanjica zasenio sve konkurente i odneo pobedu. Ovaj tim, sastavljen od predanih učenika II4 odeljenja – Miloša Radovanovića, Lazara Mićića, Marine Jovićević, Dunje Aleksić, Miloša Zarića, Mie Jovanović, Jelene Darijević, Lazara Sinđelića i Eme Gromović – dobitnik je jednoglasne podrške stručnog žirija.

Pobednički tim će sada predstavljati Srbiju na evropskom onlajn takmičenju zakazanom za četvrtak, postajući ambasadori inovacija i rešenja za ekološke izazove na internacionalnom nivou. Njihov projekat „EKO reciklaža“ nije samo osvojio žiri, već je i pružio konkretno rešenje za aktuelne ekološke probleme na lokalnom nivou.

Četvoro članova pobedničkog tima posetilo je redakciju kako bi podelili svoje iskustvo i motivaciju iza projekta. Miloš Radovanović, jedan od članova tima, naglasio je važnost angažovanja mladih u rešavanju problema u zajednici.

Pored „EKO reciklaže“, još jedan tim iz Gimnazije Ivanjica, nazvan „Star trek“, takođe se istakao inovativnom idejom i postigao zapažen rezultat na takmičenju. Članovi tima – Elena Petković, Ivan Milosavljević, Ivona Šuluburić, Jovana Milenković i Pavle Bogdanović – takođe su privukli pažnju mentora Ane Stamenić i Zorana Vučetića.

Ovaj uspeh svedoči o posvećenosti i kreativnosti učenika Gimnazije Ivanjica, istovremeno ističući važnost podrške i vođenja mentora. S nestrpljenjem očekujemo njihov nastup na evropskom takmičenju, uvereni da će s istim entuzijazmom i uspehom predstavljati ne samo svoju školu već i celu Srbiju.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo