,

Milan Dabović otkriva tajne svog prvog romana „Sidro na dnu noći“(VIDEO)

U nedavnom književnom događaju, Ivanjički učitelj i pesnik Milan Dabović predstavio je svoj prvi roman, „Sidro na dnu noći“, zajedno sa zbirkom pesama „Međurečje“. Dabović, poznat po svojim prethodnim zbirka pesama „Zalazak“ (2013), „Na raskršću“ (2014) i „Mimohod“ (2019), korak dalje kroči u književni svet sa ovim intrigantnim romanom.

Autor je ljubazno podelio svoje misli o inspiraciji koja je stajala iza „Sidra na dnu noći“ i o procesu stvaranja. Dabović ističe da je roman bio plod dugogodišnjeg promišljanja, inspirisanog životom, ljubavlju i tajnama koje nosi noć. „Sidro na dnu noći“ nije samo književno delo, već duboko putovanje kroz ljudske emocije, prepletano misterijom koja vodi čitaoce u nepoznate svetove.

Tokom književne večeri, Dabović je podelio sa prisutnima kako je proces pisanja romana zahtevao istraživanje i suočavanje sa ličnim iskustvima. Inspiraciju je pronašao u sopstvenom putovanju kroz život, dodajući da je želeo da „Sidro na dnu noći“ bude ogledalo duše, koje će čitaocima omogućiti da prepoznaju sopstvene snove, strahove i želje.

Ovaj književni događaj bio je prilika za obožavaoce književnosti da bliže upoznaju autora i saznaju više o pozadini stvaranja ovog upečatljivog romana. Milan Dabović se pokazao kao umetnik koji prenosi svoje duboko lično iskustvo na stranice knjige, ostavljajući čitaoce zaintrigirane i duboko pogođene njegovim delom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo