,

Književno veče pesnika, Danila Zarića

Ima jedno mesto u Srbiji gde još uvek svake zime pada sneg, kome se svi radujemo. To mesto su Kušići u podnožju planine Javor.

U tom mestu živi sa porodicom Danilo, petnaestogodišnji dečak sa velikim i lepim snovima. Danilo vežba svakog dana, da bi mogao da hoda kao i ostali dečaci, ali on radi još nešto što ostali dečaci njegovih godina ne rade – piše pesme.

Njegovi snovi su toliko veliki i lepi da moraju da se podele sa drugima – zato Danilo piše pesme. Njegove pesme su kao ptice, moraju na slobodu, ne mogu da budu zatvorene u kavezu njegovog srca.

Oslobodite jato Danilovih ptica-pesama. Sada ih ima 41 u jatu, u njegovoj prvoj zbirci koja je promovisana na Sajmu knjiga u Beogradu 2022. godine. Knjiga je uspešno promovisana u više gradova, doživela je svoje drugo Srpsko-Rusko izdanje, treće Srpsko- Jermensko izdanje koje je promovisano u Ruskom domu u Beogradu.

Ali Danilovi snovi neprestano rastu i iza njih se legu mlade ptice, nove pesme koje žele na slobodu, među ljude.Vi budite ti ljudi koji su oslobodili ptice, koji su se vratili pesmama i velikim snovima. Videćete – nije bajka, stvarno je.

Promocija knjige pesama, Danila Zarića, održaće se u Domu kulture u Ivanjici u petak 23.februara u Plavoj sali sa početkom u 19 časova. Pozivamo ljubitelje poezije i sve sugrađane da prisustvuju promociji.

Na književnoj večeri Danila Zarića govoriće: kreator zbirke- Mile Đorić, Danilov
učitelj- Milan Parezanović, predsednik udruženja Srbski kulturni centar Beograd Milorad
Đošić, Danilova nastavnica srpskog jezika i književnosti Mirjana Jovančić i naša
uvažena pesnikinja i pisac Ljiljana Bralović.
Pesme će pored autora Danila čitati dramski umetnik Rade Maričić, naša deca:
Magdalena Pantović, iz OŠ" Kirilo Savić" Ivanjica i Danka Zarić, iz OŠ" Major Ilić"
Kušići.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo