,

Delegacija FK Partizan posetila grob Vladice Kovačevića(VIDEO)

Delegacija FK Partizan, na čelu sa Igorom Duljajem i Albertom Nađom, iskoristila je vreme pre utakmice sa Javor Matisom kako bi odali poštu svojoj legendi, Vladici Kovačeviću, posetivši njegov grob. Uprava, stručni štab i igrači odali su  poštu minutom ćutanja, priznavajući njegovu neizmernu ulogu u klubu.

Kovačević je bio neizostavan deo slavne generacije Partizana koju je predvodio trener Florijan Matekalo. Ova generacija je stekla nadimak „Partizanove bebe“, a Kovačević je bio jedan od ključnih igrača. Njegov trag u crno-belom dresu je neizbrisiv, a posebno se istakao i u čuvenom finalu Kupa evropskih šampiona u Briselu 1966. godine, kada je Partizan igrao protiv madridskog Reala. Iako je Real na kraju pobedio rezultatom 2:1, Kovačević je ostavio dubok pečat svojom igrom.

Albert Nađ i Igor Duljaj su posebno istakli vrednost saveta koje su dobili od Vladice Kovačevića, koji su im pomogli da izgrade svoje karijere i postanu deo legendarne tradicije FK Partizan.

Odlazak na grob Vladice Kovačevića nije bio samo počast prema prošlosti kluba, već i podsećanje na važnost kontinuiteta i nasleđa koje igrači, uprava i navijači zajedno nose u srcima kako bi inspirisali buduće generacije.

Jedan odgovor

  1. ŠTA JE TO GRAĐANSKO PRAVO I ZAŠTO GA NE KORISTIMO ?
    Građani imaju pravo učešća i predlaganja, na lokalnoj skupštini u interesu građana u ostvarivanji svojih elementarnih prava, sa ciljem da nam život bude lakši i kvalitetniji.
    Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u vezi, kako se vidi, neustavne i nezakonite pasivnosti lokalne samouprave ćuti na predloge građanskog aktivizma i tako dovode građane do potpunog gubitka volja i smislenosti u nadi da mogu nešto promeniti na bolje. Bez obzira što nismo očekivali da će uloga civilnog sektora biti dominantna (to na kraju krajeva nije ni realno), utisak je da je inicijativa u Ivanjici, iza kojih stoje organizacije civilnog društva od 2020. godine – ne postoji. posebno u kontekstu činjenice da je civilni sektor često puta bio predvodnik i začetnik brojnih demokratskih procesa u Srbiji.
    Kao posledicu imamo da građani opštine Ivanjica svojom pasivnošću pokazuju značajnu ne zainteresovanost da neposredno učestvuju u ostvarivanju svojih prava da bi snove svog života učinili ostvarivijim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo