,

Kruševac Javor najave(VIDEO)

Utakmicom koja je na programu u četvrtak u Kruševcu između Javor Matisa i Napretka završava se 28.kolo Mozart bet Super lige Srbije,. Sve utakmice se uglavnom igraju u ovom kolu sutra. Posle utakmice sa Crvenom Zvezdom ekipa Radovana Ćurčića je imala malo vremena za oporavak za utakmicu u Kruševcu, a kakva su sama očekivanja iz tabora ivanjičke ekipe govori nam Radovan Ćurčić.

Jedan odgovor

 1. Realnost i propaganda ?!
  Stiže nam novčana pomoć iz vazduha kroz neke virtelne planove razvoja
  Opština nema strateški plan razvoja u kontinuitetu i ovo je predizborna reklama da se vlasi nedosetese?!
  Obrazloženje gornjeg iskaza – sad se upitajmo – kako se uopšte moglo planirati bez tog značajnog dokument koji je trebako javno prezentovati garađanima, da i građani uzmu ušešća u javnoj raspravi.
  Donošenje strateškog plana je obaveza koja proističe iz Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o regionalnom razvoju jož od 2006 godine.
  U lokalnoj upravi Ivanjice još ne postoji jasan i realan strateški plan razvoja opštine koji bi podigo BDP i kvalitet života, dok je Inđija uradila taj plan još daleke 2006 godine i ona beleži ubrzan ekonomski razvoj.
  Strateško planiranje na lokalnom nivou predstavlja osnovni razvojni mehanizam, zahvaljujući kojem se stvaraju uslovi da opštine svrsishodno i planski valorizuju svoje potencijale.
  Inđija je lep primer, dobrog strateškog plana razvoja, to je osnovni dokument kojim se utvrđuje pravac sveukupnog razvoja opštine. On definiše prioriteti razvoja i u skladu sa njima kanališu se finansijska sredstva i kapaciteti. Uz sve to, posredstvom primene mehanizma strateškog plana razvoja konkretno i objektivno se mogu utvrditi izazovi sa kojima se susrijeću lokalne uprave, na osnovu čega se pristupa njihovom svrsishodnom rješavanju, a ujedno kroz dinamiku realizacija plana razvoje može se pratiti i efektivnost rada lokalnih uprava. Sve ukazuje na značaj bitnodti strateškog plana na lokalnom nivou, zbog toga što je taj plan osnova realpolitike neke zajednice.
  Po karakteru plana budžetiranja koji je usvojen, vidi se da budžet nije razvojni nego potrošački.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo