,

Učenici Tehničke škole iz Ivanjice su proteklih dana učestvovali na raznim takmičenjima.

Na sportskim susretima, povodom Dana škole „Sveti Ahilije“ u Arilju, učenici iz Tehničke škole postigli su odlične rezultate u sportskim nadmetanjima. Prvo mesto osvojile su i devojčice i dečaci u stonom tenisu, treće mesto osvojili su futsaleri, dok su odbojkašice zauzele četvrtu poziciju.

Na konkursu za literarne radove učenika srednjih škola Moravičkog okruga, koji je Gradska biblioteka u Čačku raspisala u okviru 61. Disovog proleća, učenica naše škole Sonja Obradović I/5 osvojila je treće mesto u oblasti poezije. Za Sonjin uspeh zaslužna je njena nastavnica srpskog jezika Jelena Bogdanović, a za učešće na istom konkursu pohvaljena je Jana Jakovljević I/5, Katarina Stojković II/3 i Isidora Stevanović II/3 kao i njihov predmetni nastavnik Daliborka Karapetrović.

U Čačku je proteklog vikenda održano državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola. Učenici Tehničke škole osvojili su sjane rezultate, a najbolji je ostvarila Sara Vidić, četvrti razred, smer Ekonomski tehničar koja se sa 90 bodova domogla drugog mesta.  Sara Vidić je polaznik Regionalnog centara za talente od prve godine srednje škole. Zapaženi rezultati Sare Vidić ređali su se iz godine u godinu iz discipline Informatika i programiranje. Sada kao maturant Tehničke škole i đak generacije svoj uspeh krunisala je ovom prestižnom nagradom. U Sarinim uspesima je nesebičan doprinos dala i Miloratka Simeunović. Prema Pravilniku o bodovanju pri testiranju i odbrani rada treće mesto pripada učeniku koji je osvojio od 85 do 89 bodova. Pohvaljuju se učenice prve godine Ivana Mijailović i Jana Jakovljević kojima je falilo 3 boda do treće nagrade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo