,

ФК ЈАВОР ОБЕЛЕЖАВА ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ

У јуну месецу ове године ФК Јавор обележиће 30 година непрекидног играња у савезном рангу такмичења.Сада већ давне 1994 године после турбулентних квалификација остварен је сан свих генерација Јавора да се нађу у савезном рангу такмичења.Навијачи су већ тада сањали да сењихови љубимци нађу на елитној сцени.И тај сан остварен је 2001 године када је Ивањица дочекала да на стадиону крај Моравице Јавор одмерава снаге са Црвеном Звездом,Партизаном,Војводином...
   У педантно сређеној документацији клуба стоји записано да је Јавор за ових тридесет година одиграо 1.011 првенствених утакмица.Забележили су „бели“386 победа,334 пораза и 291 пут играли нерешено.У овом периоду Јавор је постигао 1119 а примио 1.042 гола.Забележено је такође да је за овај период дрес Јавора носили 386 фудбалера а у листу стрелаца уписало се њих 191.
Чак 34 играча наступало је преко 100 пута у првенственим утакмцама.Рекордер је Милован Миловић са 351-ом утакмицвом а следе Никола Лишанин са 275 и Александар Петаковић са 237 утакмица.
Што се голгетера тиче неприкосновен је Радован Ћурчић са 77 првенствених голова.Одмах иза најбољег стрелца Ћурчића су Саша Милошевић са 55 и Александар Петаковић са 51 постигнутим голом
  На тренерској клупи Јавора што првих тренера,што помоћника и тренера гомана седело је њих 42.За ових 30 година Јавор је има само три председника клуба.Стево Јовичић,Дучко Секулић и сада актуелни председник Драган Лазовић.
За ове три деценије Јавор је пет пута испадао из елите али се експресно већ наредне сезоне враћао међу најбоље клубове Србије.
У 112 година дугој историји Јавора многе жеље навијача су испуњеа али остају још две и верује се да ће се и оне испунити.Остаје жеља да Јавор заигра на европскојсцени и да своје утакмице игра на новом стадиону.Жеље јесу велике али када је Јавор у питању ништа није немогуће.
                                                                          Рашко Нешовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo