,

Ivanjica Proslavila slavu Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene uz liturgiju Episkopa Justina

 

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu, jedan od značajnih praznika u hrišćanskom kalendaru. Ovaj svečani dan je posebno važan za vernike Ivanjice, gde je u čast svetitelja održana liturgija u istoimenoj crkvi.

Liturgiju je služio Episkop žički Justin, uz prisustvo više stotina vernika koji su se okupili da zajednički obeleže ovaj praznik. Posle svečane liturgije, pristupilo se tradicionalnom sečenju slavskog kolača, što je čin koji simbolizuje zajedništvo i veru.

Domaćin ovogodišnje slave bio je Nenad Maričić, koji je sa ponosom preuzeo ulogu organizatora i domaćina. Tokom svečanosti, objavljeno je da će domaćin naredne godine biti Milan Poledica, koji će nastaviti tradiciju i ugostiti vernike za sledeću proslavu.

Ovaj događaj predstavlja značajan trenutak za lokalnu zajednicu, pružajući priliku vernicima da se okupe, slave svoju veru i neguju tradicionalne vrednosti. U atmosferi duhovnosti i zajedništva, prisutni su imali priliku da se podsete na važnost Svetog cara Konstantina i carice Jelene u istoriji hrišćanstva, ali i da ojačaju svoju veru kroz molitvu i zajedničko obeležavanje praznika.

Crkvena zajednica u Ivanjici je još jednom pokazala svoju snagu i posvećenost, što je osnažilo duh svih prisutnih i učinilo ovaj praznik posebnim za sve vernike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo