,

Negovanje prijateljstva kroz tradicionalnu trpezu: Čas spojio učenike iz različitih kultura(VIDEO)

Danas je u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilikama održan poseban čas pod nazivom „Tradicionalna trpeza kod Srba i Bošnjaka“ . Cilj ovog časa bio je upoznavanje učenika sa narodnom tradicionalnom kuhinjom ova dva naroda, ali pre svega, čas je imao za cilj negovanje prijateljstva koje smo nedavno započeli.

Ideja za ovakav čas i saradnju nastala je nakon projekta „Raskovnik“, realizovanog u saradnji sa udruženjem „Čuvari dela Vuka Karadžića“ iz Čačka. U okviru tog projekta, učenici naše škole prikupljali su priče iz našeg kraja koje se odnose na običaje i život nekada.

Na osnovu prikupljenih priča, došli smo na ideju da pozovemo prijatelje iz Novog Pazara kako bismo uporedili kulturno nasleđe našeg i njihovog kraja. Ovaj čas predstavlja važan korak ka produbljivanju međusobnog razumevanja i jačanju veza između učenika iz različitih kulturnih sredina.

Nastavnica Verica Kostić istakla je značaj ovakvih aktivnosti rekavši: „Cilj današnjeg časa jeste da se učenici upoznaju sa narodnom tradicionalnom kuhinjom Srba i Bošnjaka, ali pre svega ovaj čas je imao za cilj negovanje prijateljstva koje smo započeli nedavno.“

Ovaj događaj pokazao je kako zajednički rad na projektima može da izgradi mostove između različitih kultura i doprinese boljem razumevanju i prijateljstvu među mladima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo