Književno veče: "Izbegličke suze" Nataša Bartula

Štampa

izbeglicke suze 1

U četvrtak 26. jula 2018. godine sa početkom u 20 časova u Plavoj Sali doma kulture Ivanjica, održaće se književno veče profesorke Nataše Bartule, pisca koji u svojim romanima opisuje deo života proveden u izbegličkom kampu u Ivanjici.

Nataša Bartula u autobiografskom romanu Izbegličke suze svedoči o sudbinama ljudi koji su zbog ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini (1992–1995) bili primorani da napuste svoje domove i potraže spas u izbeglištvu. Posvećen njihovim suzama i strahovima u neprekidnoj borbi za novi život, roman govori o univerzalnoj čovekovoj težnji da izdrži u svome vremenu, posebno u situacijama kad se senke prošlosti konstantno sudaraju sa sadašnjošću dok su oči svakodnevno uprte u nebo. 

izbeglicke suze 2Dirljiva priča o životu i smrti s tragičnim i komičnim momentima, knjiga o ljubavi i mržnji, suzama i smehu, strepnji i nadanju.

Priča o čovekoj snazi da opstane i istraje u utakmici sa životom. Ovo je dugo putovanje koje počinje u izbegličkom autobusu iz Bosne, a završava posle više od tri godine u novoj zemlji, novoj majci – maćehi: Kanadi.