,

Predstavnici Srpsko Američke medicinske asocijacije SAMA posetili Dom zdravlja u Ivanjici(VIDEO)

Ivanjički Dom zdravlja su danas posetili predstavnici Srpsko Američke medicinske asocijacije SAMA, Dr Ivan Aksentijević, Zoran Mladenović i Branislav Palikuća. Podsetimo da je ova organizacija pomogla kompletnu adaptaciju Hitne službe Doma zdravlja sa 315.000 dolara. Za ovu sumu koja je upućena Domu zdravlja zaslužan je Dušan Petrović čiji je otac Bogdan rođeni Ivanjičanin koji je posle drugog svetskog rata kao i mnogi morao da emigrira u SAD. Po priči koju smo čuli od predstvnika ove organizacije Bogdan nikada nije zaboravio odakle je, žalosno je što više nikada nije došao u Srbiju i Ivanjicu, želeo je da pomogne, ali je i svom sinu preneo ljubav prema voljenoj Ivanjici. Gosti iz Amerike su zadovoljni samom adaptacijom zgrade i realizacijom projekta koji je počeo krajem 2021, a završen je vrlo brzo, sada su samo imali vreme da dođu i posete stacionar u koji je uložen novac. Dr Ivan Aksentijević kaže da je prezadovoljan onime što vidi.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović je rekao da je pravo bogatstvo imati ovakve ljude.

Zoran Mladenović se takođe osvrnuo na rad same organizacije.

Branisval Palikuća inače rođeni Užičanin je najviše govorio o porodici Petrović.

Marijana Lišanin direktorka ivanjičkog Doma zdravlja kaže da u mnogo čemu njoj i njenim kolegama jeste olakšan rad, jer su sanirani mokri čvorovi u svim sobama ima tople vode, kupljeni su novi kreveti za pacijente sve je renovirano.

Ovaj projekat je sprovoden u Ivanjici zahvaljujući tadašnjem v.d direktora Doma zdravlja u Ivanjici Nikoli Karapetroviću koji je bio rešen da napravi promene.

Organizacija SAMA je dobila JUnsku nagradu opštine Ivanjica koja je uručena doktoru Aksentijeviću danas od strane predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića koji se u ime svih građana zahvalio na ovom projektu i donaciji koja je značajna za samu opštinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo