,

Održan sastanak predstavnika udruženja proizvođača maline (VIDEO)

Održan je radni sastanak  narodnog poslanika i člana skupštinskog odbora za poljoprivredu Milovana Jakovljevića i predstavnika udruženja proizvođača maline, kako bi se rešio problem isplate ovogodišnjeg roda. Predočeno je da je jedan od problema globalna ekonomska kriza koja je uticala najvećim delom na srpsko selio. Kako je Jakovlčjević  istakao, glavni uzrok ovog problema je to što zbog lošeg izvoza hladnjačari nemaju novca da isplate proizviđače, pa stoga apeluje na ujedinjenje i razumevanje proizvođača prema situaciji u kojoj su se hladnjačari našli.

Da li smatraju da će dogovor postignut na ovom sastanku uroditi plodom i koji su dalji koraci ukoliko i nakon 31.12. proizvođači ne budu isplaćeni, govori nam Milovan Jakovljević.

Milijan Lazić, član Saveza poljoprivrednih proizvđača Zapadne Srbije govori o problem koji je sagledan okom poljoprivrednika.

Problem je veliki, rešenja je malo i čini se da, ukoliko se u ovo ne uključe nadležna ministarstva i druge javne institucije, mnogi će poljoprivrednici Novu godinu dočekati gladni, uzdajući se u sudstvo i čekajući pravdu. Da li će ovaj radni sastanak doprineti pomicanju s mrtve tačke ili ostati samo mrtvo slovo na papiru? Mi to ne možemo znati i ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo