, ,

Vučić obećao put Devići – Odvraćenica(VIDEO)

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Моравички округ и обишао реконструисани пут Придворица – Девићи код Ивањице, у који је држава уложила око 400 милиона динара без ПДВ-а. Извођач радова је предузеће Путеви Ивањица.

Пут је завршен и тренутно се врши заштита косина, хоризонтална и вертикална сигнализација, као и опремање дела пута.

Председника су у Девићима дочекали уз аплауз мештани локално културно-уметничко друштво и ученици основне школе, као и фудбалери клуба ФК Девић.

Иницијативу за реконструкцију овог пута покренуо је председник Вучић на захтев локалног становништва.

Вучић је локални пут од 8,3 километра, који повезује Придворицу и Девиће и води ка туристичком центру Голија, обишао данас заједно са председником општине Ивањица Момчилом Митровићем и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем.

Додатним радовима, захваљујући ЈП Путеви Србије, врши се и реконструкција прелаза преко Брадуљичке реке и спој са државним путем ИБ30 у дужини од 160 метара, како би се комплетирала цела деоница до Девића од скретања са државног пута.

Тренутно се врши изградња плочастог пропуста и израда конструкције пута на тој деоници, док је саобраћај омогућен преко привременог прелаза, навели су из министарства.

Током 2022. године урађена је рехабилитација локалног пута Придворица-Девићи у дужини од 3,17 километара, чија је вредност 149 милиона динара, као и санација клизишта „Девићи“ за шта је издвојено 38,4 милиона динара.

Овај пут повезује пет месних заједница у којима живи око 3.500 људи, док школу похађа око 140 ђака.

Председник општине Митровић изјавио је раније да ће се општина трудити да развија сва села у Ивањици и да ће пут Придворица-Девићи помоћи деци која иду у школу да лакше путују, али и да се једном када заврше школе, врате у своје родно место.

Пут Придворица-Девићи изграђен је 1991. године и од тада није било значајнијих улагања у њега.

Локални медији преносе да пут Придворица – Девићи повезује око 600 мештана овога краја са магистралним путем Ушће – Ивањица и дневно њим прође и до 100 возила.

Нов пут олакшаће живот Девићанима и отворити врата многобројним туристима који ће моћи да уживају у лепотама подголијских села и природним феноменима попут водопада Изубре.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo