,

Teritorija opštine Ivanjica pokrivena radio vezama (VIDEO)

Projekat “’’Jačanje otpornosti natprirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti” u saradnji sa lokalnom samoupravom realizuje Caritas. Ivanjička opština je dobila oko 10 hiljada dolara u dinarskoj protiv vrednosti1 180 000,00 dinara. Poverenicima mesnih zajednica su danas podeljene radio stanice, kao i službama Ivanjičkog Doma zdravlja i Crvenog krsta. Ivanjička opština raspolaže sa 42 stanice, šest mobilnih, tri fiksne, a tu su i repetitori sa antenama. Pokrivenost Ivanjičke opštine je velika, a domet radio stanice je i oko 60 kilometara. Opština Ivanjica je učestvovala sa petnaest odsto sredstava, a Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica govori o značaju radio stanica.

Marko Šalić ispred Caritasa govori o samom cilju ovih stanica.

Obuku predstavnicima mesnih zajednica je radio Dragan Šuluburić predsednik Ivanjičkih radio amatera, Šuluburić je rekao da su radio amateri imali jako značajnu ulogu posebno u vreme bombardovanja kada su veze bile u prekidu.

Predstavnici mesnih zajednica su dobili jasna uputstva o postupanju sa radio stanicama koje su jako lake za samo korišćenje, a poslužiće posebno onim ljudima u udaljenijim područjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo