,

Ivanjica:Padavine na granici poplava(VIDEO)

Kiša je prourokovala puno poplava u okolnim opštinama ali i na teritoriji Ivanjice ima puno problema. Kako saznajemo na Goliji je bilo snega,ali se za sada drži pod kontrolom i putevi se redovno čiste. Ponovo smo imali izlivanje reka van korita i problem u čak pet mesnih zajednica. Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović je na terenu, pogledajte kakva je situacija na licu mesta.

One Response

  1. Manja kišna nepogoda a mediji odma javljaju – Davimo se u poplavama – , a niko ne zna gde ide novac koji građani daju za šišćenje rečnih korita i sprečavanje vodenih stihija.
    Svaki građanin Srbije koji ima bilo kakvu vrstu zemljišta, makar i dvorište, plaća naknadu za odvodnjavanje. Taj novac bi trebalo da se koristi za čišćenje korita reka, priobalja, da se ceče rastinja koje trune i pada u rečna korita i pravi veštačke istave koje akumuliraju bijice i nekontrolisane poplave.
    Dok građani Srbije koji u svom vlasništvu imaju zemljište, nevažno da li je u pitanju njiva ili dvorište, svakog meseca plaćaju naknadu za odvodnjavanje, vesti o poplavama preplavljuju medije, a ne navode se osnovni problem a to je ludski faktori koji na radi svoj posao, nego se sve prebacije na elementarne nepogode.
    „Srbijavode“ i svi njihovi zaposleni su na budžetskim jaslama i prema poslednjem finansijskom izveštaju, beleže godišnji prihod od oko 3,5 milijarde dinara. Ukupan dobitak je veći od 45 miliona dinara. Takođe, prema podacima APR-a, u ovom preduzeću je zaposleno 159 ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo