Ministarka pravde o protestu ispred Predsedništva: Nijedna ekstremistička grupa nije jača od države

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je povodom protesta ispred Predsedništva da svi oni koji su juče pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja i vršili druga krivična dela i prekršaje, biće adekvatno procesuirani u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Maja Popović ističe povodom „jučerašnjih nasilnih događaja, koji su se odigrali na protestu ispred Predsedništva, da su ekstremističke grupe na skupu, pozivanjem i podsticanjem da se silom promeni ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi i predstavnici tih organa, pokušale da destabilizuju našu zemlju“.

Popović o protestu ispred Predsedništva: Nijedna ekstremistička grupa nije jača od države

„Republika Srbija je jaka i stabilna država, sposobna da spreči svaki ekstremizam i sačuva svoj integritet i ustavni poredak. Nadležni organi odlučno, efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi zaštitili mir i sigurnost građana“, ističe Popovićeva, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Svi oni koji su, ukazuje, pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja i vršili druga krivična dela i prekršaje, biće adekvatno procesuirani u skladu sa zakonima Republike Srbije.

„Nijedna ekstremistička grupa, bez obzira na pomoć iz inostranstva, nije jača od države“, poručila je Popovićeva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo