,

FK „Javor Matis“ u oči meča protiv Crvene Zvezde (VIDEO)

U 23. kolu Mozzart bet Super lige Srbije u fudbalu ekipa Javor Matisa dočekuje ekipu Crvene Zvezde u subotu od 14h. Ekipa Mladena Dodića koja u dosadašnjem toku šampionata ima odličan učinak od dve pobede i jednog nerešenog rezultata se ove nedelje pripremala za susret sa šampionom Srbije, kakve nam prognoze dolaze, govore Mladen Dodić trener ekipe i Strahinja Manojlović čuvar mreže Ivanjičana.

Već 01. marta ekipa Javora gostuje u Lazarevcu ekipi Kolubare.

Jedan odgovor

 1. Ako uzmemo u obzir ko kreira javno mnjenje koje bi imalo znatniji uticaj na građane?
  Ovde je očevidan gubitak narodnog poverenja u tradicionalne institucije, aktivni politički angažman ličnosti koje bi ispunjavale sve uslove za pripadnost intelektualnoj eliti, kao i nekadašnji politički angažman ličnosti, tipa Tita ili Slobodana Miloševića, koji su toj eliti svakako pripadale. Neminovno se nameće pesimistički zaključak o budućnosti u kojoj bar još izvesno vreme neće biti grupe ličnosti čijim bi rečima javno mnjenje moglo bespogovorno verovati.
  Ko su u stvari ljudi koji utiču na stavove svih nas?
  Svakodnevna praksa pokazuje da su u poslednje dve godine mnogi (do tada široj javnosti nepoznati) „stručnjaci“, teoretičari, političari ili novinari zahvaljujući medijskoj promociji dobili nezvanični status „jako pametnih ljudi“, zvanična ispitivanja javnog mnjenja ne pokazuju bitnije pomeranje u rejtingu autoriteta. Čelna mesta na listi „najomiljenijih“ političara/javnih ličnosti zauzima Aleksandar Vučić, uz povremena pojavljivanja šminkera kao estradnih zvezda.
  Kome, dakle, veruje ovdašnje javno mnjenje?
  Rezultati poslednjeg istraživanja javnog mnjenja o institucijama pokazuju opšte opadanje poverenja u njih i u tu političku elitu. Razlog za to možda je negativna kampanja iz najmanje dva centra, medija i dobro plaćenih „analitičara“ koja proizvode veliki stepen političke apatije i moguće apstinencije na izborima jer dnanas oko 1400000 građana ne izlaze ne izbore. Ovo je, pogubno za društvo i dovodi do toga da građani gube veru u reforme i stvaranje nove političke elite.
  Očevidno je da narod gubi stepen kognitovne inteligencije koju je imao nekada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo