MUP: U cisterni koja je došla iz Crne Gore zaplenjen 541 kilogram marihuane, a ne kokain

Zaplena je obavljena u saradnji s Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je u saopštenju navelo da je policija na graničnom prelazu Gostun, na ulazu iz Crne Gore u Srbiju, prilikom kontrole kamiona-cisterne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru našla 500 paketa marihuane.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu„, navodi se u saopštenju.
Povodom ove velike zaplene, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike MUP-a za „odlično izvedenu akciju“.
Uprave carina Srbiije je juče popodne nazvala „preuranjenom informacijom“ vest podgoričkih „Vijesti“ da je zaplenjen kamion-cisterna „sa oko pola tone kokaina“ – kako je tvrdio podgorički list.
Po medijima u Crnoj Gori, slučaj s kamionom se dogodio još u ponedeljak, 6. marta, a taj kamion je u Crnu Goru ušao u subotu, 4. marta, kada je isporučio gas za firmu „Petrol“.
Podgoričke „Vijesti“ su objavile da Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), u saradnji s kolegama u Srbiji, proverava vlasnika kamiona – firmu „Royal šped“ čije je sedište u Bandićima, u Crnoj Gori, a vlasnik joj je M. Đ, iz Loznice, s prebivalištem u Danilovgradu.

One Response

  1. Psi u parku ponovo napadaju. Više građana je danas doživelo neprijstnost od pasa lutalica.
    Uznemireni građani se dogovaraju da u perak dođu pred opšitinu i javno pozovu nadležne službe na otvoren razgovor i objašnjne – ZAŠTO SE ODGOVORNI NE PRIDRŽAVAJU ZAKONA I NE REGULIŠU OVAJ PROBLEM KOJU GRAĐANE IRITIRA GODINAMA.
    IMA LI OVOM BEZOBRAZLUKU KRAJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo