,

Kako do uspešne proizvodnje jagodastog voća (VIDEO)

Već tradicionalno rasadnik Floriva iz Ivanjice održao je proizvođačima malina prezentaciju o aktuelnostima vezanim za proizvodnju ovog voća, sa temama:

Zašto baš sad menjati stare zasade.

Značaj analize zemljišta.

Šta je stari, crni, američki Vilamet

Proizvodnja malina u saksijama

Otkup maline Enrosadire

Zaposleni u preduzeću Floriva svake godine rade na usavršavanju i prate nove sorte kako bi mogli sa što više informacija i saveta da ih prezentuju ivanjičkim, ali i svim zainteresovanim proizvođačima.

Rasadnik ’’Floriva’’ svake godine organizuje edukativna predavanja  pa su proizvođači u mogućnosti da saznaju sve novine koje im mogu olakšati rad, ali i uticati na kvalitet i bolji prinos njihovih zasada.

One Response

 1. Vest – koja oplemenjuje a sone strane brda ;
  U akciji za zeleniji Bor posađeno 2.000 sadnica belog bagrema i crnog bora
  Bor – U velikoj akciji sadnje koju je danas, pod sloganom „Ruku pod ruku za zeleniji Bor” organizovala je samouprava Opštine Bor, a podržale su sve stranka, obrazovne ustanove i organizacija Kancelarija za Mlade i oko 200 đaka i profesora svih srednjih škola u tom gradu, posađeno je ukupno 2.000 sadnica belog bagrema i crnog bora.
  „Današnjom akcijom još jednom smo potvrdili svoj put ka zelenom i održivom razvoju Opštine Bor i nastavićemo sa investicijama u cilju očuvanja i unapređenja kvaliteta životne sredine. Radujemo se što je lokalna zajednica prepoznala naša zalaganja, pa se i ovog puta odazvala jednoj od brojnih ekoloških akcija Kancelarije za Mlade.
  Član gradskog veća grada Bora zadužen za ekologiju Srećko Zdravković poručio je da mu je čast da u ime grada podrži ovu lepu akciju, koja je okupila veliki broj mladih volontera. IGI klikće – Bravo Borani !!!
  E sad se IGI pita, da li će naša jadna Ivanjica i grdna mučenica, doživeti ovakav dan ? Ili će samo da saopštava velike proslave, godišnjice, pobede i pehare nekih tamo virtuelnih junaka i junakinja, dok mi vidljivo gubimo ekološki održiv biodiverzitet i korak sa civilizovanim svetom. Pre 60 godina / za vreme gospodina Vlasta-američkog đaka/ smo pošumljavali ovaj prostor i bili kao građani odlučni da gradimo jaku zdravu i čistu Ivanjicu, a danas ?
  Danas te energije nema jer nema zdrave ideološke akcije koja bi stimulisala narod na angažovanje za budućnost naše dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo