,

Kako do uspešne proizvodnje jagodastog voća (VIDEO)

Već tradicionalno rasadnik Floriva iz Ivanjice održao je proizvođačima malina prezentaciju o aktuelnostima vezanim za proizvodnju ovog voća, sa temama:

Zašto baš sad menjati stare zasade.

Značaj analize zemljišta.

Šta je stari, crni, američki Vilamet

Proizvodnja malina u saksijama

Otkup maline Enrosadire

Zaposleni u preduzeću Floriva svake godine rade na usavršavanju i prate nove sorte kako bi mogli sa što više informacija i saveta da ih prezentuju ivanjičkim, ali i svim zainteresovanim proizvođačima.

Rasadnik ’’Floriva’’ svake godine organizuje edukativna predavanja  pa su proizvođači u mogućnosti da saznaju sve novine koje im mogu olakšati rad, ali i uticati na kvalitet i bolji prinos njihovih zasada.

Један одговор

 1. Вест – која оплемењује a соне стране брда ;
  У акцији за зеленији Бор посађено 2.000 садница белог багрема и црног бора
  Бор – У великој акцији садње коју је данас, под слоганом „Руку под руку за зеленији Бор” организовала је самоуправа Општине Бор, а подржале су све странка, образовне установе и организација Канцеларија за Младе и око 200 ђака и професора свих средњих школа у том граду, посађено је укупно 2.000 садница белог багрема и црног бора.
  „Данашњом акцијом још једном смо потврдили свој пут ка зеленом и одрживом развоју Општине Бор и наставићемо са инвестицијама у циљу очувања и унапређења квалитета животне средине. Радујемо се што је локална заједница препознала наша залагања, па се и овог пута одазвала једној од бројних еколошких акција Канцеларије за Младе.
  Члан градског већа града Бора задужен за екологију Срећко Здравковић поручио је да му је част да у име града подржи ову лепу акцију, која је окупила велики број младих волонтера. ИГИ кликће – Браво Борани !!!
  Е сад се ИГИ пита, да ли ће наша јадна Ивањица и грдна мученица, доживети овакав дан ? Или ће само да саопштава велике прославе, годишњице, победе и пехаре неких тамо виртуелних јунака и јунакиња, док ми видљиво губимо еколошки одржив биодиверзитет и корак са цивилизованим светом. Пре 60 година / за време господина Власта-америчког ђака/ смо пошумљавали овај простор и били као грађани одлучни да градимо јаку здраву и чисту Ивањицу, а данас ?
  Данас те енергије нема јер нема здраве идеолошке акције која би стимулисала народ на ангажовање за будућност наше деце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo