Tači i ostali bivši lideri tzv. OVK izjasnili se da nisu krivi

“Razumem optužnicu, i u potpunosti nisam kriv“, rekao je Hašim Tači pred sudijama, a isto su rekli i ostala trojica optuženih.

Hašim Tači na suđenju

Jakup Krasnići je dodao da je on “pomogao da se optužnica razume, s obzirom na to kakva je“, i požalio se na odlaganje početka suđenja.

Uvodnim izlaganjem Tužilaštva danas je pred Specijalizovanim većima Kosova počelo suđenje bivšim liderima takozvane OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju.

Predsedavajući Smit obavestio je optužene o njihovim pravima, obavezama i merama predviđenim prema pravilu 62.

On ih je takođe podsetio da se zaštićenim svedocima moraju obraćati nadimkom datom u postupku, kao i da se nijedno ime zaštićenog svedoka ne sme odati.

Hašim Tači suočava se sa 10 optužbi za pobunu iz 1998. i 1999. godine.

Specijalizovana veća Kosova saopštila su da je u postupku protiv nekadašnjeg kosovskog predsednika Hašima Tačija i ostalih čelnika OVK odobreno učešće 140 žrtava.

Optužnica protiv Tačija i trojice njegovih ratnih saradnika objavljena je pre dve i po godine, a isto toliko vremena oni se nalaze u pritvoru. U svim pojavljivanjima pred Specijalizovanim većem u Hagu izjasnili su se da nisu krivi za zločine.

RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo