,

OBAVEŠTENJE OŠ MILINKO KUŠIĆ

Osnovna škola ,,Milinko Kušić“ obaveštava roditelje učenika koji se upisuju u prvi razred

da upis budućih prvaka mogu izvršiti u periodu od 22. do 31. maja tekuće godine.

Za upis je potreban dokaz o obavljenom lekarskom pregledu. Uverenje o pohađanom pripremnom predškolskom programu mogu dostaviti naknadno.

Roditelji koji  do sada nisu  izvršili testiranje budućeg prvaka kod psihologa/pedagoga  mogu to učiniti do kraja sledeće nedelje.

SREĆNO I USPEŠNO ŠKOLOVANJE ĐACIMA PRVACIMA ŽELI KOLEKTIV OŠ “Milinko Kušić“ Ivanjica

Jedan odgovor

 1. IGI predlaže da ovoj tekst dobije status / javne objave građana / na portali Ivanjičkog Radija
  Pod naslovom – ZAŠTO ZAOSTAJEMO U EKONOMSKOM RAZVOJU –

  Lokalni ekonomski razvoj i razvojni prioriteti gradova i opština je u punoj javnoj raspravi
  Novi strateški planovi razvoja 10 gradova i opština pripremljeni za period do 2030. godine, kojima su definisane mere, kao i sredstva potrebna za postizanje postavljenih ciljeva, pokazali su da je privredni ekonomski razvoj najvažniji politički faktor za izlazak iz siromaštva, koje uspešne lokalne samouprave prepoznaju kao najveću razvojnu šansu, a zaštitu životne sredine kao prioritet za unapređenje kvaliteta života građana.
  Naša opština Ivanjica ide na raspravu planova razvoja sa velikim zakašnjenjem i uskoro će to staviti na javnu raspravu stoji u saopštenju NALEDA.
  Naled se uključuje u mentorsku pomoć zajedno sa RSJR u okviru projekta „Podrška unapređenju kapaciteta i izradi lokalnih planova razvoja” sve to je finansirano putem Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.
  IGI sad pita zašto u ovoj akciji lokalnog ekonomskog razvoja ne participiraju građani. To bi po zakonu moralo da se uvede kao praksa na nivuo lokalnog ekonomskog razvoje. Šta na sve ovao kaže opozicija od Dveri, Demokrata, Radikala i svih stranaka koje postaje na papiru I sliže kao fikus pred izbore?
  Ko je o ovome pitao građane? Zašto o ovome nema javne rasprave. Šta se ovo i ovako dešava u Ivanjici?
  Sve ovo što IGI godinama pokušava da pokrene potkrepljuje sledeća izjava jednog zvaničnika – Uključivanje građana u izradu javnih politika na lokalnom nivou, predstavlja značajan korak u reformi javne uprave na putu ka pristupanju EU“, izjavio je direktor programa za dobru upravu GIZ Srbija Štefan Hajek (Stephan Heieck) na predstavljanju planova razvoja opština.
  Odgovor je jednostavan – OVDE NEMA KO DA POKRENE RAZVOJNE IDEJE –
  Savetnik predsednika Srbije Jerg Heskens (Jorg Heeskens) istakao je da su efikasna lokalna samouprava i efikasne opštinske procedure ključni faktori uspešnog ekonomskog razvoja.
  Zašto neke opštine su napredovale više od ostalih? To nas dovodi do ključne poruke, a to je da će Vlada uvek obezbediti sredstva, projekte ili subvencije jednake za sve za dobre ideje, ali, implementacija na lokalnom nivou je ono što pravi razliku. Stoga, moj savet za predstavnike lokalnih samouprava je da ne čekate na Beograd. Inicijativa mora biti na našoj strani, a Beograd će dati vetar u leđa, a ne obrnuto – e sad se IGI pita imamo li mi ljude takvog kalibra da ove uslove za investicije ispunimo?
  Direktorka RSJP Bojana Tošić rekla je da plan razvoja lokalne samouprave predstavlja osnovu za dugoročni društveno-ekonomski razvoj lokalne zajednice i navodi: „Važno je napomenuti da su neke lokalne samouprave, obuhvaćene projektom, sprovele opsežne konsultacije i omogućile svakom građaninu i građanki da se čuje njihov glas. RSJP će nastaviti da pruža stručnu i metodološku podršku kolegama iz lokalnih samouprava u daljem procesu sprovođenja plana razvoja, kao i u izveštavanju o postignutim rezultatima“.
  IGI sad pita, ko je o oveme obavestio i uključio građane u javnu raspravu? Kao dokaz IGI navod primere dobre lokalne samouprave – U Zaječaru će se do 2030. izgraditi 3 nove fabrike sa novih 1.000 radnih mesta, Loznica će dobiti još jednu industrijsku zonu, a šta će dobiti Ivanjica opština koja je na začelju razvijenosti u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo