,

Održana tribina „Srbija konačno na dobrom putu“ u Užicu

Sinoć u Klubu privrednika u Užicu opozicioni lideri Demokratske stranke dr Zoran Lutovac, pokreta Srbija centar – Srce Zdravko Ponoš, Zajedno Nebojša Zelenović i Zeleno levog fronta – Ne davimo Beograd Đorđe Pavićević, učestvovali su na tribini – „Srbija konačno na dobrom putu“ u Užicu.
Na građanskim protestima je došlo do sinergije između građana i političara, izjavio je predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac na tribini – „Srbija konačno na dobrom putu“.

On kaže da ovih protesta ne bi ni bilo da imamo uređenu državu. Imali bismo profesionalne medije sa nacionalnom pokrivenošću, RTS bi bio javni servis, a ne servis Aleksandra Vučića, ostavke bi podneli ili bi bili razrešeni oni koji su odgovorni, ne bi bilo tabloida koji plasiraju dezinformacije i šire mržnju. Dakle, da postoji uređena država mehanizmi samoregulacije bi sve odradili sami i ne bismo imali ni proteste ni zahteve.

Ono što je najznačajnije jeste to što je naše društvo dokazalo da, i pored više od decenije razaranja, nije sasvim uništeno. Građani koji protestuju su po svom profilu pokretačka snaga kulturne, političke i privredne obnove društva bez koje nema prosperiteta. Efekat ovih protesta je takav da građani sami osećaju da su promene počele i da su nezaustavljive“, kazao je predsednik DS-a i naglasio da su protesti građana protiv nasilja probudili nadu da možemo da postanemo normalno društvo, društvo pravde i da možemo da imamo normalnu uređenu državu. Dakle, ovu bitku će dobiti onaj ko bude imao manje neiznuđenih grešaka.

Lutovac ukazuje i da je u Srbiji uz pomoć autokrate na sceni stabolokratija, ali se menjaju i stavovi međunarodne zajednice. U ovom slučaju je manje bitan stav pojedinih predstavnika svetskih sila, koliko je značajno to što se međunarodna javnost uverila u prirodu Vučićevog režima, na šta već godinama upozoravamo. Sve najveće svetske medijske kuće su pratile i proteste i kontramiting i sve je raširenije uverenje da režim Aleksandra Vučića nema ni izbliza onu podršku koju je imao nekada. Takođe, sve je izraženiji njegov imidž nepouzdanog i neuravnoteženog autokrate, zaštitnika organizovanog kriminala. Dakle, prva tema je ispunjavanje zahteva građana, a onda smenjivost na slobodnim i poštenim izborima ka stvaranju normalnog društva i uređene države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo