,

Upozorenje na visoke temperature od polovine jula

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će tokom druge dekade jula u Srbiji biti veoma toplo i da će već danas i sutra maksimalne temperature dostići 34 i 35 stepeni, dok će u sredu i četvrtak biti još toplije – u većini mesta od 35 do 38 stepeni.

 

U četvrtak će na jugu i istoku zemlje, kao i u Pomoravlju lokalno biti i do 40 stepeni Celzijusa.

Temperatura će u petak i subotu biti u kratkotrajnom padu, za pet do osam stepeni, ali se ubrzo nakon toga, od 16 do 20. jula očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 stepeni Celszijusa.

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 stepeni.

Tokom druge dekade jula u Beogradu veoma toplo, pa će već danas i sutra maksimalne temperature dostići 34 stepena, dok će u sredu i četvrtak biti još toplije – od 36 do 38 stepeni.

Temperatura će u petak i subotu biti u kratkotrajnom padu za 5 do 7 stepeni, ali se ubrzo nakon toga, od 16 do 20. jula očekuje povratak maksimalnih temperatura preko 35 stepeni.

Na području grada očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 20 do 24 stepena Celzijusa.

 

TANJUG

Jedan odgovor

  1. IGI JE U DILEMI I PITA SE;
    ČIJI SU SU MALINARI i zašto se u protestima ne pridruže onima što zahtevaju – STOP NASILJU?
    Srpsko društvo je duboko podeljeno i tu nema rešenja naših problema,
    Svi traže da im se nešto da, dali li se uopšte pitaju, od čega da vam se da?
    Da li vi znate da nam je kazan prazan. Mi ništa ne proizvodimo. Mi na svetskom tržištu ništa ne prodajemo da bi zaradili zdrav novac. Mi pozajmljujemo novac iz vazduha a kao garanciju da ćemo te papiriće vratiti emitujemo obveznice i zalažemo EPS kao garant duga! Nama privreda uopšte ne radi niti je imamo.
    Pa sad sami izvedite zaključak odakle da vam se da?
    Postoji svetsko tržiste malina pa vi sami preko interneta ponudite svoju robu i prodajte po ceni koja se tog trenutka formira po principu ponude i potražnje. Tako je uvek bilo i takoće uvek biti. To već vekovima rade Francuzi, Holanđani, Nemci itd.
    A šta će se sad desiti?
    Sad će Vučić pod pritiskom malinara da oštampa vrednosne papire-akcije EPSa- pa će da ih ponudi Kinezima, normalno Kinezi puni Dolara, pa da ih se što pre oslobode, kupe akcije EPSa. Vučić uzme dolare, NBS emituje dinare i podeli malinarima. Malinari dinare zamene za EVROVE pa kupe stanove i džipove tako se stvari okreću, presipanjem iz šupljeg u prazno.
    A stanovi prde prazni izazivajući samo troškove.
    A rezultat je da Srbija gubi a Kunezi dobijaju u vlasništvo EPS.E to je naša čarobna ekonomija. Sve što nam je TITO sagradio mi prodadosmo i padosmo u dužničko ropstvo odnosno meku okupaciju.
    Tako Srbi hoće da žive doveka a narod lemo kaže – Moš kolko hoćeš a ne moš zanavek.
    I ova tragedija ima svoj kraj. Ona će se završiti u tragičnom ludili zabludelog igranja i pevanja i proslava. Taj i takav život se u psihologiji masa zove EFEKAT KUVANE ŽABE
    Kad vesela žaba upadne u lonac u kojem se voda polako zagreva i sve što je voda toplija žabi lepše dok se sama ne skuva 🙁
    A vi vidite sta svojoj deci činite i kako im Srbiju uništavate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo