,

U boksu sa Valentinom Rosijem(VIDEO)

Startna linija, na desetine motora na stazi, fanatično navijanje publike i jedna želja- proći prvi kroz cilj.
A šta je ono što se krije ispod kacige? Sa kakvim se izazovima suočavaju vozači dvotočkaša? Da li ljubav prema motorima dolazi sa cenom i kolika je to cena?
Kula, rođenog 20.08.1963. godine, put je od rodne Darosave kod Aranđelovca doveo do zemalja regiona, Francuske i Japana. Uzor mu je bio otac, čuveni Žika Perišić, koji mu je od puch automatic napravio repliku svoje jamahe. 1975. godine, ponosni navijači njegovog oca su ga, nakon što je Žika pobedio dotad nepobedivog Marjana Kosića, na rukama nosili ocu. Imajući takav uzor pred sobom, 1976. godine Dragoslav svoju prvu trku u Mladenovcu završava sa peharom pobednika u ruci. Tada nije ni slutio da će jednoga dana upravo on postati uzor stotinama mladih generacija i da će kao veteran moto-sporta 2022. godine pariski pobednički podijum deliti sa vozačima tri puta mlađima od sebe.
Kako su godine prolazile, nizale su se staze, motori i pobede. Dragoslav je na stazi rastao u legendu. 1979. godine nastupa u Šampionatu Jugoslavije i Srbije. Od 1982. do 1988. godine prelazi u klasu 250 ccm u nacionalnom i Republičkom šampionatu. Od 1989. do 1994. želja za novim pobedama dovodi ga u šampionat Francuske i grad Dransi. 1994. godine vraća se u Srbiju i od tada nastupa u šampionatu Srbije, Jugoslavije, Evrope i Sveta “Endurance”. Ovo mu je donelo 4 titule Šampiona Balkana, 11 titula Šampiona Srbije, najvrednije sportsko priznanje u auto-moto sportu -„Zlatna kaciga“ za tri uzastopne titule šampiona Jugoslavije 1999, 2000 i 2001. godine. Proglašen je 6 puta za sportistu godine grada Aranđelovca (1996, 1999, 2000, 2001, 2004 i 2009. godine). Tokom karijere osvojio je 12 šampionskih titula, oko 150 pehara i medalja uz preko 80 pobeda.
Plaćao je Dragoslav danak ovoj ljubavi preko dve stotine puta. 59 preloma tela nisu mu slomili duh. On ni danas ne zna za život bez mirisa benzina i spaljenih guma na startnoj liniji. Kada smo ga pitali zašto se uporno vraća na stazu, pogledao nas je iznenađeno kao da izbor ne postoji, ne za njega. Rekao je samo jednu reč- „ljubav.“ Kule ne samo da ostaje na motoru, već planira i povratak na stazu naredne godine. Imali smo čast da sa njim govorimo o svemu ovome…
„Ko jeste, ne može da prestane; ko nije, ne može da postane.“

Jedan odgovor

  1. Odličan intervju i sažet, ali sadržajan prikaz života i karijere legendarnog Kuleta! Voditeljka ne prekida sagovornika i na adekvatan, jedini pravi način daje sagovorniku slobodu da se izrazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo