,

Posle priče oprodatom gradskom parku u Ivanjici Vučić zagrmeo(VIDEO)

Kao u dobra stara vremena jedan pored drugog sada na Novoj. Prodati gradski park u Ivanjici bio je povod za gostovanje Jovana Bakovića na TV NOVA a iza Bakovića zagrmeo je  Vučić.

Pogledajte šta će uraditi.

Jedan odgovor

  1. Posle Titoizma u Srbiji se desila „kataklizma“ atipična situacija istorijske zbilje. Aktuelni sistem vrednosti, zasnovan na (samoupravnom socijalizmu gde su radnici bili vlasnici društvene vrednosti) je srušen, ali su stara politicka elita i njena nomenklatura postale vlasnici društvenih vrednosti, uz pomoć pripadnika nove elite, konstituisane u politicke stranke (bliske vladajućoj Miloševićevoj) koja pretenduje pre na deobu vlasti i imovine, nego na osvajanje vlasti. Može se, dakle, govoriti o novoj eliti, skorojevića, u čijoj strukturi jezgro čine pripadnici stare elite (bivšeg Saveza komunista) i pripadnici nove elite.Dobro je poznato svim demagozima da je masa spremna da krene u akciju samo ako ima emotivni (afektivni) razlog. Racionalno, dakle i naučno, zakljucivanje nece pokrenuti masu. Ne samo da je neće pokrenuti, ona se nece ni baviti racionalnim poslom. Racionalno je apsolutno izvan sfere kolektivne percepcije.
    Zbivanja u politici i kulturi dovela su do brzih i značajnih promena u stavovima stanovništva. Ranija ideologija ‘bratstva i jedinstva’ imala je uspeha u smanjivanju medjuetnicke distance… Krajem 80-ih masovna i histerična nacionalistička propaganda dovela je do urušavanja svih vrednosti koje su priznate u svetu. A mi se danas bavimo pukim opstankom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo