,

U KZM u toku su kursevi engleskog jezika, 3d modeliranja, IT kurs kao i kusevi robotike(VIDEO)

Kancelarija za mlade opštine Ivanjica ima veliki broj kurseva za omladinu koji bi mogli da im budu od velikog značaja prilikom zapošljavanmja. U toku su kursevi engleskog jezika, 3d modeliranja, IT kurs kao i kusevi robotike koja je postala posebno aktuelna poslednjih godina. Veliki broj mladih se prijavljuje na kuserve, a u toku je i realizacija projekata KZM, o svemu nam više govori Ivan Stamenić coordinator Kancelarije za mlade Ivanjica. Kada se pojavio prvobitno je bio vrlo aktuelan i program radne prakse za mlade, da li je ostao i danas. I u budućem periodu planirano je da se Kancelarija za mlade bavi svim projektnim aktivnostima u cilju što bolje upućenosti mladih u određenim sferama društva.

2 odgovora

 1. EU ie obezbedila 10 miliona evra za projekte definisane teritorijalnim strategijama
  Da li su KZM aplicirala za ove EU projekte?
  Ovakvi projekti Opštine koje su uz EU podršku razvile teritorijalne strategije kao strateška dokumenta za održivi razvoj sada imaju priliku da konkurišu projektima koji će na određenoj teritoriji da doprinesu jačanju specifičnog identiteta, prepoznatljivosti i atraktivnosti teritorije, rešavanju kompleksnih problema koji zahtevaju različite vidove inovacija i saradnje institucija iz različitih sektora i konačno unapređenju kvaliteta života svih stanovnika tih teritorija.
  Grupa projekata, koja će biti podržana iznosom od 50.000 do 200.000 evra podrazumeva, kako, izradu dokumentacije koja je neophodna za povećanje zrelosti i spremnosti za sprovođenje strateških projekata, na primer EKOLOGIJE, u okviru teritorijalnih strategija, poput studija izvodljivosti, procene društvenog uticaja, procene uticaja na životnu sredinu.
  Ima li KZM intelektualne kapacitete da napiše jedan predlog koji bi ispunio uslove za dobijanje navedenih sredstava i stala rame uz rame sa naprednim opštinama u Srbiji?

  1. Pasa lutalica na ulicama bilo kojeg grada ne bi trebalo da bude uopšte. Nije ljubav prema psima to što ćete lutalici ostaviti posudu sa vodom i dati malo hrane. Ako ih baš toliko volite onda ih udomite i sklonite sa ulice. Dok su na ulici nije dobro ni za njih, a ni za ljude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo