,

ВЕЧЕ СЕЋАЊА НА СПОРТСКУ ДИВУ

Ивањица је од давнина позната да је изродила бројне спортисте који су пронели славу тадашње државе Југославије.Перјаница међу асовима рођеним у граду на Моравици свакако је Цмиљка-Цица Калушевић.Блистава каријера у два спорта упоредо сврстали су Цицу  у сам врх најбољих спортиста са ових простора.Упоредо се такмичила у атлетици и играла кошарку.У обаспорта била је вишеструки репрезентативац и носилац бројних рекорда..

Навршило се 90 година од рођења ове спортске диве па су АК Јавор и ЖКК Јавор организовали вече сећања на Цицу Калушевић.Уз чланове породице и бројних пријатеља из детињства Цице Калушевић емотивно су евоциране успомене на спортске успехе али се причало и о Цициним незаборавним људским особинама.Ово вече била је прилика да се младиспортисти Ивањице упознају са спортским достигнућима Цице Калушевић и да им њени успеси буду стимуланс у даљем раду.Чуке су се многе емотивне приче из живота Цице Калушевић а присутни су упознати са свим значајнијин спортским подвизима ненадмашне спортисткиње.Посебно емотивно је било када је прочитано писмо које је Цица послала на адресу АК Јавор поводом њеног избора за почасног председника Атлетаког клуба Јавор.

Са овог скупс покренута је иницијатива да нови спортски центар у Ивањици понесе име Цице Калушевић као и да се у Ивањици отвори музеј спорта посвећен свим врхунским спортистима рођеним у овом граду.

 

Р.Нешовановић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo