,

AKCIJA – PROMOTERI SOCIJALNE INKLUZIJE

Akademska inkluzivna asocijacija i Nacionalna kancelarija za mlade sprovode projekat „Razvoj standarda inkluzivnih politika za uključivanje mladih sa hendikepom u aktivnosti kancelarija za mlade“ koji je podržan od strane Ministarstva turizma i omladine, s ciljem podizanja svesti o socijalnoj inkluziji i uključivanja srednjoškolaca sa hendikepom u društvene aktivnosti lokalne zajednice.
Na projektu učestvuje pet omladinskih inkluzivnih timova iz pet različitih lokalnih zajednica: Čačak, Kragujevac, Bajina Bašta, Knić i Ivanjica, pri čemu svaki omladinski inkluzivni tim u svom sastavu ima predstavnika Kancelarije za made i po jednog srednjoškolca ili srednjoškolku sa hendikepom i bez hendikepa.
Željeni uticaj projekta je uključivanje mladih sa hendikepom u realizaciju aktivnosti Kancelarija za mlade i njihovo osnaživanje za aktivno učešće u omladinskom radu. Za potrebe ostvarivanja cilja projekta je predviđena izrada standarda koji će u sistemu rada kancelarija za mlade obezbediti uslove za mlade sa hendikepom i mlade iz drugih društvenih grupa koje su u riziku od socijalne isključenosti.
U skladu sa planiranim aktivnostima na projektu u četvrtak 23.11.2023. godine u periodu od 12h do 14h u holu  OŠ „Kirilo Savić“ biće realizovana akcija „Promoteri socijalne inkluzije“.
Pridružite nam se u zajedničkoj borbi za izjednačene uslove i ravnopravnost mladih sa hendikepom!

One Response

  1. IGI je predlagao a Kraljevo poslušalo, a Ivanjice se pravi nevašta. Pojekat “Zasadi drvo” i ozelenjavanje gradova širom Srbije je u punom jeku. Naš park je ozeleneo per više od 70 godina, Drveće pored šetačkih staza je staro trilo i krhko.Grane su suve i ljomljive, postoji velika verovatnoća, što se desilo pre neki dan, da će neka veća grana pasti na prolaznike i teško ih povrediti. Tako da treba i o ovome povesti računa.
    S druge strane sadnjom novih sadnica , Ivnjca bi se podmladili i prostorno osvežila,
    i tako postala prvi grad od osam koji će biti ozelenjen u okviru V sezone projekta “Zasadi drvo”.
    Zelenila uvek fali u urbanim sredinama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo