,

„KK Javor Ivanjica: 46 godina sportske tradicije i zajedništva“

U srcu ivanjičkog sportskog duha leži KK Javor, čiji su temelji postavljeni davne 6. februara 1978. godine. Pod vođstvom trenera Sretena Stankovića, klub je započeo svoj put ka sportskoj slavi, s vizijom promovisanja košarke i izgradnje zajednice.

Prvi koraci KK Javora bili su obeleženi entuzijazmom i posvećenošću osnivača. Đorđe Zečević preuzeo je ulogu prvog predsednika kluba, dok je Jocko Balmazović bio sekretar. Njihova vizija bila je stvaranje kluba koji će ne samo donositi sportske uspehe, već će i graditi identitet zajednice, negujući vrednosti timskog duha i poštovanja.

Sreten Stanković, kao osnivač i trener, okupio je izvanrednu grupu igrača koja je postala osnova klupske istorije. Nabrajajući imena kao što su Boro, Ječak, Joco, Veco, Komec, Srdan, Goran, Učo, Sole, Mikron, Ćis i Vlade, Stanković je simbolizovao snagu i jedinstvo tima koji je prešao dug put od lokalnog kluba do institucije sa nacionalnim značajem.Podsetimo da je klub igrao i b saveznu ligu.

Danas, dok KK Javor Ivanjica obeležava 46 godina postojanja, osvrćemo se na bogatu istoriju sportskih dostignuća i zajedničkih trenutaka koji su definisali identitet kluba. Njegova uloga u lokalnoj zajednici ostaje nezamenjiva, inspirišući nove generacije da sanjaju i ostvare svoje sportske ambicije.

KK Javor Ivanjica nije samo klub – to je simbol zajedništva, istrajnosti i ponosa jednog grada. U godinama koje dolaze, nastaviće da pleni srca sportskih entuzijasta i ostane stub sportske kulture Ivanjice.

Jedan odgovor

 1. Glas Razuma – Lokalna samouprava da podstiče svoje građane da aktivno daju svoje inicijative za razvoj opštine
  Aktivno učešće građana u donošenju odluka na nivou lokalne samouprave je važno za privlačenje novih investicija
  IGI smatra da je veoma važno aktivno podsticanje lokaln samouprave da aktivnije uključi građane kako bi zajedno radili na donošenju strateških odluka koje su važne za funkcionisanje opštine. Jedna od glavnih tema vezana je za građansko učešće je pravo građana da direktno učestvuju u procesu donošenja odluka koje se tiču njih samh u funkcionisanju opštine, kao i animiranja naših zemljaka koji žive vani da investiraju u svoj rodni grad kako idejama tako u kapitalom normalno uz stimulativan profit.
  Ova inicijativa je preuzeta od naprednijih opština kako bi i naša na realnim primerima donela odluku o uspostavljanju participativnog budžeta prema kojem građani imaju mogućnost da daju predloge za finansiranje i sufinansiranje projekata koji su od značaja za sve stanovnike opštine. Lep primer za ugled je uspešno funkcionisanje Novog Pazara.
  Korisnost od ovakvih zaključaka jeste da je saradnja sa građanima i privredom izuzetno važna za rad naša lokalne samouprave kao i za lokalni ekonomski razvoj. Zato je poverenje građana u IGI-jeve namere veoma važan factor za ostvarenje namera koje bi se merile rezultatma i brojem projekata koje lokalna samouprava treba da prihvati i sprovoe u cilju privlačenja investicija u ekonomski razvoj Uključivanje građana u donošenje odluka na nivou lokalne samouprave veoma je važno pitanje za naš pokušaj da pokrenemo učmalu energiju bezvoljnog naroda da međusobno sarađijemo i da ih motivišemo da budu prisutniji u procesu javnog odlučivanja.
  Jer građani imaju pravo da kontrolišu rad lokalne vlasti i da svojim angažovanjem daju doprinos razvoju ove Opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo