,

PREDSEDNIK VUČIĆ O PUTINOVOM GOVORU: Ova zima će biti hladna, a sledeća polarna

Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali predsednika Rusije Vladimira Putina, sledeća će biti polarna za celu Evropu, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o govoru predsednika Rusije Vladimira Putina, kako će Evropu čekati teška zima, Vučić kaže da je to tačno, a da će sledeća zima biti čak i “polarna” za Evropu.

Dodao je da se neko vara ako misli da će lako pobediti rusku vojsku.

– Slušao sam deo Putinovog obraćanja, na ruskom jeziku, mislim da dobro razumem ruski jezik. Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste dobro slušali, sledeća zima će biti polarna za celu Evropu jer mi se čini da niko ne želi rešenje, i da kažem ono što je rekao Erdogan, plašim se da svi očekuju poraz druge strane a ne kopromis. Ako mislite da ćete lako vojnički da pobedite Rusiju nama ostaje da se spremimo dobro i za hladnu i za polarnu zimu – rekao je predsednik Vučić.

U danjem govoru on je naveo i da nije razumeo mere EU, odnosno kako će da uvedu „kep“ na cenu gasa.

– Pokušavamo da napišemo pismo Evropskoj komisiji i zemljama Zapadnog Balkana u vezi sa nabavkom struje, naveo je predsednik.

On je još jednom ponovio da ni jesen neće biti laka, a da će zima biti još teža.

– Pošto su mi se mnogi smejali kada sam govorio u maju i junu, sada se vidi da je bilo dobro što smo tada kupovali gas. Da nismo izgradili Turski tok, sada bismo imali isključenja struje od 8 do 12 sati dnevno, rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Slušaj radio
Sport
Politika
Društvo