,

Manja je šteta ako mečka pojede mene nago ja nju(VIDEO)

Mečka teroriše selo Rokci: Hitna akcija potrebna da se zaštiti stanovništvo.

U selu Rokci, zaseoku Stanići, stanovnici se suočavaju sa stalnom pretnjom od nezvanog gosta – mečke koja svake noći teroriše njihovo područje. Poslednji napad na pčelinjak Radmila Stanića, udaljenog samo 25 metara od njegove kuće, pokazuje eskalaciju problema koji sve više zabrinjava lokalno stanovništvo.

Pčelinjak je adekvatno ograđen u skladu sa propisima, ali to nije bilo dovoljno da zaustavi uporne napade mečke. Stanovnici su primorani da se zaključavaju u svoje domove čim padne mrak, dok mečka, neustrašivo, nastavlja da pravi štetu. Čak ni pokušaji oterivanja pomoću gasnih topova nisu dali željene rezultate, jer se mečka brzo navikla na tu vrstu odbrane.

Situacija postaje sve ozbiljnija, a stanovnici su opravdano zabrinuti za svoju bezbednost. Pozivajući se na izvore iz Ivanjičkog radija, saznajemo da je na ivanjičkom području evidentiran prekobrojan broj mečki, što dodatno komplikuje situaciju.

Apelujemo na nadležne vlasti da hitno preduzmu akciju kako bi zaštitili živote i imovinu stanovnika sela Rokci. Neophodno je da se reši ovaj problem pre nego što dalje eskalira i dovede do masovnog iseljavanja stanovništva. Zaštita od divljih životinja je od vitalnog značaja za opstanak ruralnih zajednica, stoga je brza i efikasna reakcija neophodna kako bi se očuvala bezbednost i mir u selu Rokci a i u ostalim delovima opštine Ivanjica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Potpiši-Podrži

Ujedinjena opozicija-glasam bolju Ivanjicu (SSP, DS). sakupljaće potpise podrške za predaju odborničke liste za izbore 2.juna 2024 godine  u ponedeljak 6.05.2024. godine od 9-16 časova

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo