,

SSP u Čačku neće izaći na izbore

Većinski stav koalicije Čačak protiv nasilja bio je da se izađe na lokalne izbore, ali je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) doneta odluka da ta stranka ipak ne učesvuje na lokalnim izborima 2. juna.

Predsednik Gradskog odbora SSP Dragan Brajović izjavio je za TV Nova da je centrala stranke u Beogradu dala lokalnim odborima autonomiju za donošenje odluke o bojkotu izbora i da je čačanska organizacija odlučila da se na predstojeće izbore ne izađe, jer izborni uslovi nisu promenjeni.

Procenili smo da ovo nisu izbori jer izborni uslovi nisu promenjeni, i da bi izlaskom na birališta 2. juna na neki način podržali ovaj sistem. Osnovna ideja Stranke slobode i pravde je promena sistema. Ovakav sistem pod vlašću SNS je neizdrživ za Srbiju. Neizlaskom na izbore mi nismo rekli ne političkom životu i političkoj borbi. Stranka slobode i pravde nastaviće sa nekim vidovima političkih pritisaka i borbe, kako na nivou republike, tako i na nivou lokala ovde u Čačku. Ova odluka nema nikakve veze sa odnosima u koaliciji na lokalnom nivou. Jednostavno, naše viđenje stvari je da se ništa nije promenilo i da ne postoje uslovi za izlazak na izbore„, rekao je Brajović za TV Nova.

On je podsetio na neuređen birački spisak, otkrivši da nisu uspeli da dobiju informacije od Katastra ko su vlasnici objekata sa brojem NULA.

Uputili su nas na javne podatke koji se nalaze na sajtu. Mi tamo apsolutno nismo uspeli da dođemo do bilo kakvih informacija ko su vlasnici. Tamo ne postoje adrese ni nekretnine sa brojem NULA. Međutim, po biračkom spisku postoji veliki broj registrovanih birača, preko 2.000, na brojevima NULA. Apsolutno nemamo uvid u birački spisak i nemoguće j eučestvovati na takvim izborima. To nisu izbori, to nije demokratija„, ponovio je Brajović.

On je naglasio da stranka nastavlja politički život bez obzira na odluku o bojkotu izbora.

Verujem da će veliki broj pristalica opozicije ceniti našu doslednost i ono što je naša stranka i veći deo opozicije potpisao sa “Proglasom“. Borićemo se za promenu sistema, za promenu izbornih uslova„, rekao je Dragan Brajović.

„Čačak protiv nasilja“ činilo je šest gradskih odbora – Stranka slobode i pravde, Demokratska stranke, Nova Demokratska stranka Srbije, Zajedno, Srbija centar i Narodni pokret Srbije.

Jedan odgovor

  1. Stranka slobode i pravde (SSP) donela odluka da ne učesvuje na lokalnim izborima 2. juna.
    Gde je problem ne učestvovanja na izborima?
    Problem je što SNS zamajava javnost i opoziciju besmislenim stranačkim pregovorima koji ništa ne donose novo, niti će posle tih izbora biti bolji.
    Ovo je očigledna i logično racionalna konstatacija!
    A opozicija? Ona se kao i uvak samo deli. Neki hoće izbore neki neće. Demokratski princip lepo nalaže da manjina iz opozicije prihvati odluku većinske opozicije i da skupa izađu na izbore !
    E sad smo zbunjeni ovakvom „političkom“ logikom i jednih i drugih.
    Ovakve opozicione opcije i jednihi drugih je prodaja roga za sveću.
    Vladajući su red istorijom odgovorniji. Oni imaju zadatak da preseku Gordijev čvor i reše Kosovski problem. Tako je jednostavno istorija nametnula a narod prihvatio Vučić odlučio – pa kud puklo da puklo i to je to. Ako je blagoupokojeni Patrijerh Irinej u pravi a trebao bi, jer je izabrn kao Patrijarh po Božijoj volji, on je javno rekao za Vučića – „Blagodarimo Gospodu što nam je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod, a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju“
    Zanimljiva je odluka Zdravka Ponoša.On je svestan rizika pobede, pa kaže – lokalni odbori neka sami odluče da li će izać na izbore ili ne. Sad Ponoš prebacije odgovornost izaći ili ne, na lokalne odbore. On lično neće da izima vruć krompir sopstvene ruke,
    E ovako redudentno skockana slagalica političkog šibicarenja daje zaključak – zašto se opozicija ponaša ovako kilavo Jedino što opozicija ne sme da uradi jeste upravo to da pobedi.
    Jer kad bi pobedila ne bi znala kuda udara glavom. Jer oni nemaju Vučića !
    Sve jasno kao dan 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Potpiši-Podrži

Ujedinjena opozicija-glasam bolju Ivanjicu (SSP, DS). sakupljaće potpise podrške za predaju odborničke liste za izbore 2.juna 2024 godine  u ponedeljak 6.05.2024. godine od 9-16 časova

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo