,

Put nam je potreban i preko potreban(VIDEO)

U srcu netaknute prirode na obroncima Golije leži selo Vučak, čiji su stanovnici decenijama čekali na osnovnu infrastrukturu koja će im omogućiti lakši život i povezanost sa okolnim mestima. Od 1935. godine, kada su prvobitni planovi za regionalni put Čačak – Sjenica postavljeni, pa sve do danas, put kroz ovo pitomo selo predstavljao je dugogodišnju želju meštana i ključni faktor za razvoj lokalne zajednice.

Nažalost, istorija je donela prepreke u realizaciji ovog važnog projekta. Mnoge promene u planovima i političke odluke odlagale su izgradnju puta, ostavljajući selo Vučak izolovanim tokom zimskih meseci. Zime na ovim područjima surove su, sa snežnim nanosima koji bi dostizali visinu od čak dva metra, čineći putovanje gotovo nemogućim.

Ove 2024. godine meštani sa lokalnom samoupravom proslavljavaju asfaltiranje prve deonice od  9 kilometara od Sastavaka, mesta gde se sastaju dve rečice Vučačka i Gleđička,  prema centru Vučaka. Ova deonica puta kao nova trasa prokopana je 2002. godine i vodi kroz Vučak preko Jekića i Ćerimana do erčega a dalje prema Sjenici.Meštani uglas kažu“Put nam je potreban i preko potreban“

Ovaj novi put ne samo što olakšava svakodnevni život meštanima sela Vučak, već takođe otvara nove mogućnosti za turizam i privlačenje investicija u ovaj predeo bogat prirodnim lepotama. Sa obnovljenom povezanošću sa okolnim mestima, Vučak postaje ne samo prolazna tačka već i destinacija koju vredi posetiti.

Asfaltiranje prve deonice puta samo je početak dugog puta ka revitalizaciji ovog sela. Međutim, predanost lokalne zajednice i podrška lokalne samouprave daju nadu da će selo Vučak uskoro procvetati, postajući ne samo dragulj prirode, već i centar aktivnog života i prosperiteta.

Jedan odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo