,

Domaćinska lista skuplja potpise

Lista pod nazivom „Domaćinska lista za Ivanjicu“ obaveštava građane Ivanjice da prikupla  potpise u prostorijama stranke.

3 odgovora

 1. Pa kako da dođemo kad ne znamo šta nam nudite.
  Koji ljudi su lideri vaše grupe građana ?
  Postavite ovde vaš program iz kojeg možemo da ocenimo jesu li vaše ideje po meri naših glava!?

 2. Da bi se slobodan građanin bavio politikom mora usvojiti osnovne demokratske postulate političke realnosti.
  Koliko IGI primećuje ovde u Ivanjici to ne postoji. Nema javne rasprave političari – građani !
  Ovde se više radi o čistoj političkoj inprovizaciji, što je na duži period stvara poguban efekat na građane jer sami građni gube interes i veru u političke efekte same dobrobiti političkih rešenja.
  Ovo se načelno mora shvatiti veoma ozbiljno.Pokazalo se da je KOMUNZAM bio daleko efikasniji.
  Prvi uslov koji se mora ispuniti je demokratski pristip informacijama.
  Da biste učestvovali u politici morate biti politički aktivni. Da biste uspešno učestvovali u donošenju odluka, morate biti dobro informirani, odnosno imati pristup informacijama. Javna vlast je dužna da vas informiše o svojim aktivnostima, programima rada, planovima, kako biste razumeli i pratili rad 9 izabranih zvaničnika i javne uprave. Upoznajte se sa Statutom opšine u kojoj živite. Potražite odredbe i članove Statuta kojima se reguliše učešće građana u procesu donošenja odluka. Zatražite od članova saveta u vašoj mjesnoj zajednici ili nekog od većnika/odbornika da vam omogući da se upoznate sa Statutom općšne i Poslovnikom o radu opštinskog veća/skupštine opštine.
  Učešće u vođenju dobre lokalne politike traži znanje i stalno Vaše učešće u javnim poslovima zahteva ozbiljan i odgovaran odnos. Zbog toga je potrebno da, kako smo već istakli, budete informirani i obavešteni i, svakako, da se politički obrazujete kako biste stekli veštine zastupanja vaših stavova i inicijativa, treba da razumete proces donošenja odluka u lokalnoj zajednici, pratite njihovo provođenje. Najbolji način učenja je kroz svakodnevnu praksu, proces učešća u kojem stičete veštine i nova saznanja, jačate vlastito samopouzdanje i uticaj.
  Ovo je mali kurs političkog pragmatizma 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo