,

Ivanjički Crveni krst obeležio Svetski dan humanosti uz niz aktivnosti(VIDEO)

 Danas, u sklopu obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta i crvenog polumeseca, Ivanjički Crveni krst je organizovao niz aktivnosti posvećenih humanosti i solidarnosti, u čast osnivača Anrija Dinana. Ova nedelja, od 8. do 15. maja, bila je prilika da se zajednica u Ivanjici ujedini u duhu humanitarne misije.

Centralna aktivnost ovog dana bila je Konkurs „Krv život znači“, koji je okupio brojne mlade talente, kako u literarnom, tako i u likovnom izražavanju. Jana Ćirić, koja je bila jedna od organizatorki ovog događaja, istakla je važnost ovog konkursa kao platforme koja podstiče kreativnost mladih i podseća na važnost humanosti.

„Danas smo se okupili ovde povodom obeležavanja nedelje Crvenog krsta, a pre svega dana Crvenog krsta koji se slavi od 1948. godine u čast našeg osnivača Anrija Dinana koji je na današnji dan i rođen. Danas ćemo podeliti zahvalnice za najbolje radove, kako literalne, tako i likovne“, rekla je Jana Ćirić dok je sa osmehom na licu uručivala nagrade mladim talentima.

Ovi događaji su prilika ne samo da se odaje počast osnivaču Crvenog krsta, već i da se istakne važnost humanosti i solidarnosti u svakodnevnom životu. Ivanjički Crveni krst nastavlja sa svojom misijom podrške zajednici i promocije humanih vrednosti, gradeći tako bolju budućnost za sve nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo