,

GG „Domaćinska lista  radnih ljudi“

Gostujući u studiju Ivanjičkog radija Milovan Jakovljević je rekao, ukoliko nam ukažete poverenje da upravljamo opštinom Ivanjica;  GG „Domaćinska lista  radnih ljudi“ ,,obavezuje se i garantuje da će za vreme mandata od 4 godine uraditi sledeće: 

 1. Pokrenućemo inicijativu za ispitivanje porekla imovine svih javnih funkcionera i lokalnih političara, a posebno budućih odbornika u SO  Ivanjica od uvođenja višestranačja do danas.
 2. Zalagaćemo se za decentralizaciju Srbije, za veće nadlažnosti lokalnih samouprava i zaustavljanje beogradizacije.
 3. Pokrenućemo inicijativu za primenu zakona o finansiranju lokalnih samouprava. Nepoštovanjem ovog zakona centralna vlast zakida građane Ivanjice za preko 760 miliona dinara na godišnjem nivou.
 4. Izgradićemo najmanje 200 kilometara seoskih asfaltnih puteva, gotovo do svake kuće i privrednih objekata.
 5. U opštinskom Veću zastupljenost preduzetnika i poljoprivrednika biće najmanje 30%.
 6. Ponovo ćemo uspostaviti rad Saveta mesnih zajednica u skladu sa zakonom i statutom opštine.
 7. Kroz saradnju sa ivanjičkom dijasporom ili javno-privatnim partnerstvom izgradićemo javnu garažu, starački dom i savremeni  bazen na otvorenom.
 8. U opštinskoj upravi Opštine Ivanjica, izvršićemo ozbiljnu reorganizaciju, a stručnim i obrazovnim kadrovima obezbediti pristojn e plate i druge prinadležnosti sve u cilju poboljšanja vršenja usluga  lokalne samouprave  na koju građani imaju pravo.
 9. Revidiraćemo i preispitati cene komunalnih usluga i parking servisa.
 10. Kupićemo adekvatnu parcelu za proširenje gradskih grobalja.
 11. Izgradićemo kanalizacionu mrežu i doneti odluku kojom bi se drakonski kažnjavalo svako pravno i fizičko lice, koje svojim činjenjem zagađuje reku Moravicu i sve druge vodotokove.
 12. Osposobićemo više desetina javnih izvorišta i izgraditi spomen česme koje ćemo posvetiti stradalim ivanjičkim rodoljubima u prethodnim ratovima.
 13. Stabilizovaćemo napon električne energije na području čitave opštine i poboljšati stabilnost u snabdevanju električnom energijom.
 14. Uspostavićemo naplatu rudne rente na drvnu građu i kameni materijal, a novac će ostati u lokalnoj kasi.
 15. Pokrenućemo inicijativu kod Ministarstva poljoprivrede da se subvencioniše obradivo zemljište u brdsko planinskim područjima iznad 500 metara nadmorske visine u iznosu ne manjem od 50000 dinara po hektaru.
 16. Izborićemo se za veće cene poljoprivrednih proizvoda, posebno malina. Odmah ćemo zahtevati od Vlade republike Srbije  isplatu u iznosu od 100 dinara po kilogramu proizvedenih malina, a sve u skladu sa odlukom skupštinskog  Odbora za poljoprivredu od 21.02.2023. godine.
 17. Zakupićemo optimalne rashladne  kapacitete  (hladnjače) kako bi proizvođači malina i drugog jagodičastih voća  u kriznim godinama po subvencionisanim cenama mogli da skladište, čuvaju i prodaju svoje proizvode kada se na tržištu ukaže bolja prilika.
 18. Đacima osnovnih i srednjih škola obezbedićemo svakog septembra bespovratnu pomoć od 24000 dinara.
 19. Na godišnjem nivou vršićemo novčane nagrade  u iznosu od 1000 evra  za 10 najboljih studenata koji ostvaruju najbolji prosek.
 20. Deca koja nemaju pravo na vrtić, dobijaće bespovratnu pomoć u identičnom iznosu kao i deca koja pohađaju vrtić po subvencionisanim uslovima.
 21. Đacima pešacima obezbedićemo besplatan prevoz.
 22. Najugoženijim penzionerima obezbedićemo jednokratno po 24000 dinara na godišnjem nivou za kupovinu ogreva i osnovih životnih namirnica.
 23. Obezbedićemo prostor za okupljanje i druženje  penzionera i naših najstarijih sugrađana
 24. Obezbedićemo dolazak lekara specijalista kako bi građani bili adekvatno lečeni.
 25. Kod Ministarstva zdravlja iniciraćemo izgradnju porodilišta .
 26. Rešićemo pitanje pasa lutalica i sprečićemo divlje životinje da prave štete na usevima
 27. Podržaćemo rad lokalnih medija.
 28. Svake godine nagrađivaćemo najboljeg domaćeg preduzetnika i poljoprivrednika.
 29. Podržaćemo razvoj svih vidova sporta, a posebno fizičke kulture i amaterskog sporta u cilju pravilnog rasta i razvoja naših mladih naraštaja.
 30. Razvoj Golije je naš prioritet  i podržaćemo razvoj turizma, a posebno lovnog i seoskog turizma.

Ovaj plan i program za preporod Ivanjice prestavlja javni ugovor sa građanima Ivanjice. 

Ukoliko navedeno ne ispunimo nećemo se baviti politikom

2 odgovora

 1. Bravo gospodine Jakovljeviću.
  Ono što je revolucionarno, to je da ste hrabro otvorili užasno teška pitanje koja su rak rana ove zajednice.Budite uporni u nametanju većine tih pitanja da se javnost oslobodi straha koji vlada ovim narodom sa ubeđenjem da se građani ništa ne pitaju..
  Narod se mora navići na otvorenu javnu debatu o ključnim problemima koji mu zagorčavaju život. Kako se god plasirate u ovakvom medijskom maraku biće dobro.
  Jer ono sto ste javno izneli je dovoljno da narod čuje svu pogubnu istinu anarhične vladavine.
  Verijemo da će vam odgovorni građani ukazati poverenje.
  Savet;
  Da bi se respektabilna stranka izgradila, učvrstila i pridobila klijentelu za svoju stvar, osnivači i „prvaci“ stranke moraju imati jasne političke principe, preciznu predstavu o poslovima koje moraju uraditi da bi pobedili na izborima i čvrstu rešenost da se bore za svoj program i ostvarenje obećanog, ne obazirući se na to da li su na vlasti ili u opoziciji. Sve ostale parapolitičke muljavine ostavljaju utisak (i efekat) mučne besciljnosti.
  Samo Napred

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo