,

Miloš Čakarević – Najbolji mladi fizičar u Srbiji i ponos OŠ Kirilo Savić(VIDEO)

Osnovna škola „Kirilo Savić“ iz Ivanjice može se pohvaliti izuzetnim postignućima svojih učenika na Republičkim takmičenjima ove godine, a posebnu pažnju privukao je osmak Miloš Čakarević. On je osvojio prvo mesto na Republičkom takmičenju iz fizike, čime se kvalifikovao za Međunarodnu fizičku olimpijadu, dok je na takmičenju iz matematike zauzeo drugo mesto.

Direktorka škole, Nevenka Milošević, istakla je svoje zadovoljstvo rezultatima koje su učenici postigli ove godine, naglasivši izuzetne uspehe Miloša Čakarevića. „Prezadovoljna sam postignutim rezultatima. Bliži nam se kraj još jedne školske godine koja je veoma uspešna po rezultatima naših učenika i nastavnika. Najvažnije je očuvati bezbednost i zdravlje, ali ove godine zaista imamo sjajne rezultate naših učenika,“ rekla je Miloševićeva.

Miloš Čakarević je izrazio svoju zahvalnost prema nastavnicima koji su ga podržavali. „Jako sam ponosan na uspehe koje sam postigao ove godine, ali nisam bio sam u tome. Mnogo mi je značila podrška nastavnika koji su uvek bili tu uz mene, i zato bih želeo da im se zahvalim – nastavniku matematike Milanu Kodžopeljiću, nastavnici fizike Danijeli Kuvekalović, nastavniku informatike Draganu Grujoviću, učiteljici Danijeli Bradić i razrednom Aleksandru Petroviću,“ rekao je Miloš.

Direktorka Milošević je posebno naglasila važnost porodice u Miloševom uspehu, rekavši da je on ponos pre svega svojih roditelja, škole, nastavnika, opštine i šire. „Miloš se istakao u tri nastavna predmeta – matematika, fizika i informatika, ali ne smemo zanemariti ni hemiju, gde se plasirao na okružno takmičenje,“ dodala je ona.

OŠ „Kirilo Savić“ nastavlja da ulaže u svoje učenike i nastavnike, motivisana ovakvim izuzetnim rezultatima. Uspesi kao što su Miloševi predstavljaju podstrek za dalji rad i unapređenje obrazovanja u ovoj školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo