,

UPIS U SPORTSKO ODELJENJE GIMNAZIJE

Na osnovu rešenja Ministarstva prosvete Gimnazija u Ivanjici upisuje treću generaciju osmaka sa posebnim sposobnostima za sport.

Prednost obrazovanja u sportskom odeljenju je u tome što je broj učenika ograničen na 20, što omogućava efikasniji rad na časovima, a primenom savremenih tehnologija učenicima će biti omogućeno da prate nastavu na daljinu kada su na klupskim ili reprezentativnim pripremama i takmičenjima tokom školske godine.

Veći broj časova fizičkog, sporta i treninga, sadržaji koji se izučavaju, stručni nastavnici i opremljene škole stvaraju uslove da maturanti postanu izuzetno efikasni studenti na odgovarajućim fakultetima: fakultetima sporta i fizičkog vaspitanja i drugih fakulteta, uključujući i fakultete koji pripadaju univerzitetima Vojske Srbije i Policije Republike Srbije, pri čemu se učenicima ne uskraćuje prohodnost i na studijske programe iz drugih oblasti.

UČENICI NEMAJU PRIJEMNI ISPIT već se rangiraju prema uspehu u školi, bodovima na Završnom ispitu i bodovima na osnovu ostvarenih rezultata na sportskim takmičenjima

 

DA BI KONKURISALI U SPORTSKO ODELJENJE UČENICI MORAJU BITI ČLANOVI NEKOG SPORTSKOG KLUBA, SPORTSKE ORGANIZACIJE ILI SPORTSKOG UDRUŽENJA  Potvrdu o ostvarenim sportskim rezultatima učenici mogu preuzeti svakog radnog dana u Gimnaziji.

 

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije je u  Gimnaziji u Ivanjici od četvrtka 6. juna do subote, 8. juna 2024. godine, od 8 do 16 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo