,

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila OŠ “Major Ilić” u Kušićima(VIDEO)

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila je osnovnu školu „Major Ilić“ u Kušićima, kao i Ivanjičku Gimnaziju, gde je održan sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola iz Ivanjice. Tokom posete, ministarka je istakla značaj jednakih uslova obrazovanja za svu decu, bez obzira na to da li žive u gradu ili selu.

Osnovna škola „Major Ilić“ u Kušićima, koja broji oko 50 učenika, jedina je škola u ovom kraju koja nije imala veća ulaganja u proteklom periodu. Ministarka Đukić Dejanović najavila je da će 50 miliona dinara biti uloženo u rekonstrukciju objekta, uključujući obnovu grejanja i krova.

Na sastanku sa direktorima škola, ministarka je naglasila da svako dete mora imati potpuno iste uslove za obrazovanje, bilo da živi u centru Beograda ili u selima poput Kušića. „Deca i njihovi kvaliteti i potencijali se ne razlikuju od dece sa Vračara ili Terazija. Ono što je važno jeste da dete u seoskoj školi ima dostupnost kvalitetnom učenju i nastavnicima,“ rekla je ministarka.

Ministarka prosvete,takođe je govorila o važnosti ovih ulaganja. „Ivanjica ima devet osnovnih škola, dve srednje i predškolsku ustanovu. Svi smo zajedno ocenili da su nam Kušići prioritet i orijentisaćemo se da učinimo sve što možemo,“ dodao je Mitrović.

Tokom posete, ministarka je prisustvovala i školskoj olimpijadi u Kušićima, gde je istakla radost dece koja kroz sportske aktivnosti neguju duh zdravog života. Takođe je obišla školu i bila prijatno iznenađena kada je videla školski dnevnik iz 1933. godine, što je svedočenje bogate tradicije ove škole.

Ova poseta i najavljena ulaganja pružaju nadu da će škola „Major Ilić“ uskoro imati uslove dostojne svojih učenika i nastavnika, što će doprineti unapređenju obrazovanja u celom regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo