,

Ponavljanje izbora u OŠ“Milinko Kušić“ na Bukovici

OIK u Ivanjici posle održanih izbora u nedelju odlučila je po službenoj dužnosti da ponovi glasanje na biračkom mestu 23 u OŠ na Bukovici. Čekamo zvaničnu odluku ivanjičke izborne komisije kada će glasanje biti ponovljeno, posle toga će se doneti i odluka o konačnim rezultatima izbora.

 

Jedan odgovor

  1. Lošiji nego što se očekivalo, ostaje da razmotre šta je dovelo do toga !?
    I behu izbori i ništa
    Negativna energija uticala na rezultat, pritisci na mnjenje i zloupotreba državnih resursa i medija odredili rezultat.
    „Pravni okvir bio je adekvatan, prilično je unapređen prethodnim preporukama Odihr, ali ipak nekoliko ključnih preporuka, koje se tiču finansiranja kampanje, kontrole medija, odvajanja zvaničnih funkcija od aktivnosti u kampanji, obezbeđivanja ravnopravnih uslova za sve učesnike na izborima nisu primenjene“.
    Opštinski i privatni emiteri medijskih usluga u velikoj meri su favorizovali javne funkcionere i vladajuće stranke, dok sa druge strane ometali druge u izlaganju i prekidanju iznošenja ideja, šta bi opozicija menjala ovde i sad. Navode se slučajevi podmićivanja i kupovine glasova, pa i pritisaka na birače, kao i proceduralne nedostatke kao što je grupno glasanje i glasanje preko punomoćnika. Viliki broj odlazaka na teren da bi članovi glasali. Razlozi za zabrinutost su i široko rasprostranjeni pritisci na zaposlene u javnom sektoru i zloupotrebe javnih reusrsa i medija koji su favorizovali vladajuću koaliciju, što je negativno uticalo na izborni proces“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo