,

Произвођачи малина најавили двочасовну блокаду саобраћаја

Незадвољни произвођачи малина најавили су данас окупљање у Ариљу, а у недељу, 9. јуна и протестну вожњу до Пожеге и блокаду саобраћајнице у трајању од два часа.

Како је саопштено, позвани су сви незадовољни произвођачи малина и сва удружења из целе Србије.

Окупљање малинара биће у недељу, 9. јуна у 12 часова код стадиона Ариље, код Гавриловца.

Идеја овог протеста јесте да се изрази незадовољство малинара понуђеном ценом малина, поручили су они. То незадовољство ће у недељу бити испољено вожњом до Пожеге и блокадом саобраћајне петље у трајању од два сата.

–Ако нико не узме у обзир наше захтеве и молбе ићи ћемо у радикализацију и тоталну блокаду путева и обуставу бербе малине, поручили су малинари.

Они су позвали све предузетнике из региона да им дају подршку јер ће, како су нагласили, сви осетитити последице ове пљачке произвођача.

Подсећамо, берба малине треба да почне, а произвођачи, хладњачари и држава још увек нису постигли договор око откупне цене.

На састанку одржаном 31. маја, на ком су учествовали и произвођачи и хладњачари, али и министар пољопривреде Александар Мартиновић, понуђена је откупна цена од 250 динара по килограму.

Међутим, произвођачи том ценом нису задовољни. Њихов захтев од раније је био да цена буде 350 динара по килограму.

Извор: Златибор прес

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo