,

Dodeljene diplome i priznanja u Ivanjičkoj Gimnaziji

Gimnazija Ivanjica je danas održala svečanu dodelu diploma i priznanja za učenike završne četvrte godine. Na ovoj svečanosti, kojoj su prisustvovali učenici i profesori, nagrade i diplome su delili razredne starešine i direktor škole Duško Parezanović.

Posebno priznanje pripalo je Milanu Krsmanoviću, koji je proglašen za đaka generacije među ivanjičkim maturantima ove godine. Milan je svojim izuzetnim uspehom i zalaganjem tokom celokupnog školovanja zaslužio ovu prestižnu titulu.

Direktor Parezanović je u svom obraćanju istakao značaj obrazovanja i trud koji su učenici uložili tokom protekle četiri godine, naglašavajući da su oni budućnost i ponos Ivanjice. Uz srdačne čestitke svim maturantima, poželeo im je uspeh u daljem školovanju i karijeri.

Jedan odgovor

  1. Navod – Direktor Parezanović je u svom obraćanju istakao značaj obrazovanja i trud koji su učenici uložili tokom protekle četiri godine, naglašavajući da su oni budućnost i ponos Ivanjice.
    Da li su budućmost to je upitno, jer mladi i taletovani danas sanjaju samo da diplomiraju pa da emigriraju. A zašto? Pa u vremenu sadašnje, društvene destrukcije, deca hoće da se razmahnu i izraze svoje sposobnosti i potvrde ličnost na svetskoj pozornici. Sanjaju da postanu ličnosti koje mogu slobodno kreirati svoju životnu putanju. Vreme je potvrdilo, mladi se vani ispešno dokazuju i pokazuju koliko vrede. Potrebna stabilnost ekonomskog razvoja ove opštine su upravo mladi stručnjaci kojih mi nemamo. Više od polovine mladih planira da napusti Srbiju, pokazuje istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS). Otišli bi pre svega da bi preko granice ostvarili dostojanstveniju karijeru i viši standard življenja.Procene OECD-a i UN su da godišnje iz naše zemlje ode i do 49.000 mahom obrazovanih mladih ljudi.
    Zaključak – E sad, džaba zamlja kad pamet gubimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Slične vesti

Sport
Politika
Društvo