,

Обележавање 148.година Јаворског рата

На Петровдан, у петак 12. јула, на Јавору ће се одржати обележавање 148.година од Јаворског рата у организацији општине Ивањица уз подршку Сектора за борачко-инвалидску заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарства одбране, општине  Нова Варош и Хуманитарне организације „Стара Рашка“ из Београда.

  Тог дана у  8:30 часова  у Цркви спомен костурници на Јавору одржава се литургија и помен погинулим у Јаворском рату 1876-1878. године.

После службе у Цркви, у 11:00 часова. представници Војске Србије и Министарства одбране, представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници општина Ивањица и Нова Варош , Хуманитарне организације „Стара Рашка“ и Удружења потомака ратника Србије,  положиће венце и одати почаст погинулим на Спомен обележје на Калипољу и у 12:00 часова на  Споменик мајору Илићу.

 

Организатори Манифестације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slične vesti

POTREBNI RADNICI

Preduzeću Složna braća iz Nove Varoši potrebna tri vozača C kategorije. Stalni radni odnos, plata po dogovoru. Kontakt telefon: 065 6094667 Zoran

Pročitaj više
Sport
Politika
Društvo